Annons:

Wirebrand lyfte på hatten:

Mikael Wirebrands Vetlanda fick se sig besegrat i kvällens derbyretur mot Dackarna. Dackarna vann matchen och tog hand om bonuspoängen. Foto: Ossian Mathiasson

Wirebrand lyfte på hatten: "Vetat det här från start"

Förra veckan lekte Vetlanda Speedway med Dackarna. I kvällens returmöte var det helt tvärtom.
– Jag lyfter på hatten för ett bra lag, säger Mikael Wirebrand, lagledare i Vetlanda, apropå Dackarnas klara 54–36-seger.

Annons:

Dackarna fick gruvlig revansch på Vetlanda efter förra veckans förlust, 40–50 i Vetlanda, och gjorde en helgjuten insats. 

Mikael Wirebrand konstaterade utan något större snack att det var en rättvis seger för Dackarna som också fick med sig bonuspoängen. 

– Dackarna var det bättre laget sett över två tävlingar, framför allt så var de mycket bättre än oss i dag. Jag lyfter på hatten för ett bra lag. På pappret har jag vetat det här från start, att de ska få det att lossa. De har haft sina skador som inte har gjort det lätt för dem. I dag hänge vi inte med, säger Wirebrand. 

Vad tycker du att ni faller på?

– De var betydligt bättre iväg från startgrinden och några förare var riktigt startsnabba. Tidigare matcher har vi vunnit för att vi har varit hungriga, det var vi inte i dag. Det var en dålig dag på jobbet och det är fel lag att möta när man har en dålig dag. De kommer vara med i slutspelet och jag hoppas att vi får chansen att möta dem där och ta revansch. 

"Fick oss en lektion"

Vetlanda låg under med åtta poäng (26–34) i paus och trots att laget var på gång visade sig Dackarna var numret större. 

– Vi var på gång men det räcker inte med att vara på gång. Man måste vara hungrig som satan ut ur tejpen. Dackarna hade förare som levererade och att de skulle ta bort Czaja (Artur) kunde vem som helst räkna ut. Vi fick oss en lektion. Det var skönt att det hände nu och inte längre fram på säsongen. 

Hur ser du på fortsättningen av serien?

– Vi har skapat oss ett bra läge i serien och ska försöka förvalta det genom att gå till slutspel. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt