Annons:

DACKARNA TOG FÖRSTA BORTASEGERN EFTER STOR DRAMATIK

Piotr Pawlicki var en av förarna som klev fram för Dackarna. Foto: Ossian Mathiasson

DACKARNA TOG FÖRSTA BORTASEGERN EFTER STOR DRAMATIK

Dackarna har fått upp farten ordentligt i speedwayens elitserie. I kvällens bortamatch mot jumbolaget Rospiggarna kopplade Målillalaget ett tidigt grepp om de båda poängen. Gästerna tappade sedan rejält efter den långa pausen och det blev ett drama in till det sista heatet. Dackarna vann till slut med 48-42, lagets första triumf på bortaplan den här säsongen.

Annons:

Dackarna följde upp förra veckans storseger hemma mot Vetlanda med en ny triumf i kväll. Laget tog ett tidigt grepp om bortamatchen mot Rospiggarna och ledde från det första heatet och hela vägen in i mål.

Gästerna fick en bra start när Maciej Janowski fick med sig Piotr Pawlicki till en 4-2:a i det första heatet. När dessutom Oliver Berntzon och Jacob Thorssell körde in en femetta i det tredje heatet hade Dackarna kört till sig en sexpoängsledning (12-6).

Stjärnduon klev fram

Rospiggarna slog visserligen tillbaka med en dubbelseger i heat fyra och därefter blev det ett oavgjort heat fram till ställningen 16-14 i dackefavör efter fem heat. Då klev stjärnduon Maciej Janowski och Piotr Pawlicki fram på allvar. Först körde de in en femetta i heat sex och sedan gjorde de detsamma i heat nio. Därmed hade gästerna kört till sig en tiopoängsledning och inför den långa pausen efter tio heat ledde Dackarna med 35-25.

I det läget talade ingenting för något annat än en bortatriumf. Rospiggarna kom dock tillbaka starkt. I det elfte heatet toppade man med Jason Doyle, som körde in en femetta tillsammans med Andreas Jonsson. I heatet efter var det på nytt poängövervikt för hemmalaget och med tre heat kvar att köra var Dackarnas ledning nere i fyra poäng, 38-34.

Dramatik i sista heatet

I det trettonde heatet kom Doyle och Jonsson ut på nytt, men där satte Dackarnas Patryk Dudek ned foten och körde in heatsegern. Oliver Berntzon var med som tvåa ett tag, men tappade två placeringar och blev utan poäng.

Inför de båda nomineringsheaten var bortalagets ledning fyra poäng, 41-37.

I det näst sista heatet krympte övertaget ytterligare efter att Max Fricke tagit sig förbi Maciej Janowski, vilket gav 43-41 i dackefavör inför det sista heatet. Där försvann dock spänningen direkt då Jason Doyle fick stopp redan i starten och därmed var bortalagets seger i hamn. Piotr Pawlicki och Patryk Dudek kunde köra in en enkel femetta och det gjorde att Dackarnas segersiffror stannade vid 48-42.

Segern var Dackarnas första på bortaplan den här säsongen. Redan på torsdag är Målillalaget i farten igen, då väntar Eskilstuna Smederna på bortaoval.

Fakta

Dackarnas poäng i kväll:

Maciej Janowski 12+1

Piotr Pawlicki 10+1

Oliver Berntzon 5

Jacob Thorssell 3+2

Patryk Dudek 10+1

Kacper Gomolski 4+2

Frederik Jakobsen 4

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt