Annons:

Nyckelmatch för Dackarna i sluttampen – ”Inte helt enkelt”

Oliver Berntzon är tillbaka i dackevästen i morgondagens match mot Piraterna. Foto: Ossian Mathiasson

Nyckelmatch för Dackarna i sluttampen – ”Inte helt enkelt”

Elitserien är inne i ett avgörande skede och Dackarna har ett ypperligt läge att ta sig direkt till semifinal. Piraterna borta i morgon blir en nyckelmatch.
– Det kommer bli viktiga matcher allihop, säger lagledaren Peter Karlsson.

Annons:

Ettan Vetlanda, tvåan Västervik och trean Dackarna gör upp om topplatserna i Elitserien. Dackarna ligger trea med en match mindre och har verkligen ett kanonläge för att ta sig till direkt till semifinal.

– Jag har inte räknat ut hur många poäng vi behöver ta till hundra än, men Västervik och Vetlanda möts i sista omgången och de kör före våra matcher så vi kommer veta vad vi behöver göra nästa vecka.

 "Måste klaffa för oss"

Dackarnas match mot Masarna förra veckan sköts upp på grund av regn.

– Det blev ett ofrivilligt uppehåll så det är dags att dra igång nu. Det börjar närma sig sluttampen och det kommer bli viktiga matcher allihop.

Piraterna ligger sjua och har viss chans att nå en kvartsfinal.

– Det är inte en helt enkel uppgift på deras hemmabana. Det måste klaffa för oss för att vi ska ta poäng. Vi har manskap så att vi ska kunna ta dem väldigt nära och få en bonuspoäng.

"Det har man nytta av"

Dackarna vann mötet mot Piraterna med 51-39 i våras och flera förare i laget har haft banan i Motala som hemmaoval.

– Jakobsen, Janowski och Pawlicki har kört för Piraterna och det har man nytta av, då har man känslan när man åker dit. Det är en tajt bana där så det kommer bli rolig speedway.

Hur viktigt är det att klara topp-två?

– Då har man ju redan klarat ett steg så det är klart att det är positivt att kliva in i en semifinal. Sedan är det inte hela världen om det blir kvartsfinal, men vi kör gärna semin direkt.

Hur ser du på Piraternas säsong?

– Det är ett lag som är rätt likt Lejonen som vi fick stryk av häromsistens. De har rätt många bra förare, men har inte fått till det riktigt. Hemma har de ett bra facit.

I Dackarna återkommer Oliver Berntzon efter sin handskada.

– Det är positivt att Oliver fick en vecka till och det gör inte handen sämre. Förhoppningsvis kommer han tillbaka som han har varit.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt