Annons:

I kväll kan Dackarna bli semifinalklart:

Dackarna har chansen att säkra sin semifinalplats vid seger med mer än 16 poäng mot Masarna i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

I kväll kan Dackarna bli semifinalklart: "Ett ypperligt läge"

Vägen direkt till SM-semifinal ligger öppen för Dackarna. Tre poäng på de två återstående hemmamatcherna är vad som krävs för att ta en topp två-placering i elitserien.
– Vi ska vinna för vår del och för publikens skull, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Annons:

Vetlanda gjorde en storstilad insats i tisdagens toppmöte när de bokstavligt talat körde över Västervik med förkrossande 56–34 i en helt odramatisk tillställning. 

Vetlanda är med sina 27 poäng ny serieledare i elitserien och kvalificerade för semifinal medan Västervik, just nu tvåa med 25 poäng, jagas av Dackarna, som ligger två poäng efter och har två hemmamatcher kvar på programmet.

"Går för tre poäng"

Efter gårdagens match i Vetlanda var Morgan Andersson, lagledare i Västervik, helt säker på att Dackarna kommer gå förbi dem i tabellen. Det som krävs är att Dackarna tar tre poäng på de två återstående matcherna, Masarna hemma i kväll (onsdag) och Indianerna hemma i morgon. 

– Det ser verkligen helt okej ut. Allt vårt fokus ligger på att köra hårt i morgon (läs i dag) och vinna matchen. Vi går givetvis för tre poäng och då gäller det att vi får allt att stämma. Jag hoppas verkligen att vädret är med oss i de här två matcherna, säger Peter Karlsson.

Måste ta igen 16 poäng

Masarna vann vårmötet mot Dackarna med utklassningssiffrorna 53–37 så det blir en ordentlig prövning för Dackarna om de ska lyckas bärga samtliga tre poäng på G&B Arena.

– Vi åkte på storpisk i Avesta i våras, det var säsongens överlägset sämsta match. Den här gången kommer Masarna till start utan skadade Antonio (Lindbäck) men jag tycker ändå att det är en halvsvår match. Det funkar inte att bara ställa ut grejerna och tro att det löser sig av sig självt. Det krävs en god prestation för att vinna. Vi måste vinna tävlingen och sedan får vi se hur det ser ut i tabellen, säger Peter Karlsson. 

Vad skulle det betyda att gå direkt till semifinal?

– Skönt att få vila killarna om vi går direkt till semifinal, då får de vila upp sig extra länge. Man slipper också riskera att falla i en kvartsfinal, säger han och fortsätter:

– Vi behöver inte komma topp två men det är klart att vi vill det. Vi har ett ypperligt läge. Vi ska vinna för vår del och för publikens skull. Det har sett bra ut hemma och vi ska försöka vinna igen.

Satsar på samma manskap

Förra veckan tog Dackarna en imponerande seger i den svåra bortamatchen mot Piraterna efter en femetta av Patryk Dudek och Maciej Janowski i 15:e heatet. Även den här gången ställer Peter Karlsson upp med samma manskap. 

– Det känns bra att fortsätta så. Vi har tagit ut samma lag till torsdagens match mot Indianerna och kommer köra med samma lag förutsatt att inget händer. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt