Annons:

Serieseger och förlängda kontrakt – stjärnföraren underpresterade:

Dackarnas stjärnförare Piotr Pawlicki körde in noll poäng när laget blev seriesegrare. Foto: Ossian Mathiasson

Serieseger och förlängda kontrakt – stjärnföraren underpresterade: "Totalt knäckt"

Dackarna gjorde vad som krävdes och säkrade seriesegern i speedwayens elitserie efter en spännande avslutning.
– Det var bra att testa nerverna på alla inblandade, säger lagledaren Peter Karlsson.

Annons:

Dackarna vann med endast fyra poängs marginal (47–43) mot Indianerna i grundseriens slutomgång och det räckte gott och väl för att passera Vetlanda och vinna grundserien. 

Nu kan Dackarna och Vetlanda vila upp sig inför semifinalerna som börjar den 3 september medan de andra fyra lagen kör kvartsfinaler kommande vecka. 

– Det är givetvis skönt att seriesegern är i hamn. Vi får se vad det finns för motstånd att välja på i semifinalen och det kan bli vilket lag som helst. När Smederna tog guld för två år sedan tog vägen från kvartsfinal till SM-guld så de är inte att leka med. Alla sex lag är kompetenta för att vinna guldet, säger Peter Karlsson. 

I kvällens match mot Indianerna hade Dackarna en till synes trygg och säker ledning med 36–24 efter tio körda heat och det mesta talade för att Dackarna skulle defilera i mål på ett snyggt sätt. 

"Han är totalt knäckt"

Indianerna kom tillbaka urstarkt, plockade två femettor inför nomineringsheaten och såg till Dackarnas ledning var endast fyra poäng. Dackarna höll ändå ifrån och vann med 47–43. 

– Det var bra att testa nerverna på alla inblandade. Indianerna gjorde en fantastisk comeback. Det kändes kanske lite för tryggt. Det är väldigt lätt att man sätter sig tillbaka och slappnar av, säger Peter Karlsson. 

Var det anledningen till er svaga avslutning?

– Jag anser att de hittade rätt på banan samtidigt som någon av våra topp fem-förare inte gjorde det. Jag tänker på Pawlicki (Piotr) som kämpade febrilt för att hitta rätt men så är det ibland i sportens värld. Han är totalt knäckt och inte kontaktbar. Han åkte med runt på ärevarvet men sitter i omklädningsrummet just nu.

Pawlicki hade verkligen en blytung kväll på G&B Arena och körde inte in en enda poäng på sina fyra heat. I hans första heat för kvällen körde han in i tejpen och blev utesluten. Efter matchen skrev Dackarnas förare autografer och svarade på fansens frågor men Pawlicki gick raka vägen in i omklädningsrummet efter segervarvet. 

Viktig duo förlängde sina kontrakt

I pausvilan kom den positiva nyheten för Dackarnas fans, att Jacob Thorssell och Oliver Berntzon har förlängt sina kontrakt med Målillaklubben över nästa säsong. 

– Det är kanonkul för klubben att de väljer att stanna i ett tidigt skede. Det ger ett lugn i hela klubbens värvningskarusell som kommer ganska snart. Det är färre pusselbitar att lägga på plats när det väl hettar till.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt