Annons:

Dudeks guldlängtan med Dackarna:

Patryk Dudek hoppas att det är tredje gången gillt – och att han får ta guld med Dackarna. Foto: Ossian Mathiasson

Dudeks guldlängtan med Dackarna: "Har redan två silver"

Patryk Dudek ska köra sin tredje SM-final med Dackarna. Den här gången vill han förstås bli guldmedaljör.
– Jag väntar på att ta guld med Dackarna, säger den polske stjärnan.

Annons:

Men semfinal nummer två mot Västervik blev mer spännande än många förutspått. Även Patryk Dudek var nervös när dackelaget hamnade under med åtta poäng i inledningen. 

– Självklart var det nervöst där, vi brukar aldrig förlora de första heaten här, vi brukar alltid vinna de första heaten på hemmaplan, men i dag var lite skillnad. Västervik fick en bättre start än oss och vi var lite nervösa, men vi kom tillbaka, hittade mer rätt på banan och var starka mot slutet. Det var en tuff match, säger Patryk Dudek.

Efter segern mot Västervik speedway väntar nu en tredje final för Dudek i dackevästen.

– Min tredje final och jag hoppas att vi vinner. Jag har två silvermedaljer och väntar på det där guldet. Nu kör vi för guld.

Vad tänker du om att möta Smederna?

– Ah, vi ska möta Smederna? Det är långt bort, haha. Men vi får se, det är två möten och det ska bli spännande. Det är ett nytt år nu och två nya matcher. Men vi får se. Det är bättre att prata om matchen efteråt.

Varför har Dackarna tagit sig till final?

– Vi har förare som vet hur man racear och det är mitt och lagkamraternas jobb att ge 100 procent. Vi ska kämpa för guldet.

"Tufft i Vojens"

Sin egen insats – som slutade med 11+1 poäng – var han inte överförtjust i.

– Det var bättre. Jag hade det tufft i Vojens (GP) och i mitt polska lag (Wroclaw). Nu hade jag andra inställningar och det blev bättre. Nu ska jag tillbaka till Polen, träna och och hitta mer fart till finalen och träna på. I dag var det bättre, men jag hoppas att det blir ännu bättre till finalen så jag kan vara helt nöjd.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt