Annons:

Jason Doyle är klar för Västervik. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: VÄRLDSFÖRAREN KLAR FÖR VÄSTERVIK

En av världens bästa speedwayförare är klar för Västervik speedway. Det handlar om 2017 års världsmästare Jason Doyle.
Parterna är överens om ett tvåårsavtal.

Annons:

Australiensaren kommer närmast från Rospiggarna där han vann SM-guld 2016. Den senaste säsongen har 34-åringen också representerat KS Torun i polska ligan och Swindon Robins i engelska högstaligan. Så sent som i torsdags kväll blev han brittisk mästare.

Jason Doyle blev sjua i VM-serien och kör därmed vidare i GP 2020.

– Jag är mycket nöjd med att Jason väljer att jobba med oss de närmaste 2 åren. Vi har haft en långsiktig plan och med en förare i laget som jag anser har en lysande framtid tillmötes så är jag övertygad om att Jason kommer bidra stort under nästkommande år för klubben. Att få möjligheten att ha en av värdens bästa förare i laget och med det en chaufför som aldrig sitter nöjd utan jobbar stenhårt på och utanför banan för att hålla världsklass gläder mig och med det ger en stor del energi till mig personligen. Australiensare i laget har jag god erfarenhet av så detta ser jag verkligen fram emot, säger sportchefen Morgan Andersson i ett pressmeddelande.

Jason Doyle är också mycket nöjd med att ha skrivit på för Västervik.

– Jag är verkligen glad över att ha skrivit på för Västervik Speedway för 2020 och 2021. Jag ser fram emot utmaningen och att få jobba med Morgan, Västervik Speedway och mina nya lagkamrater. Det lag klubben mönstrar ser väldigt lovande ut på pappret och jag ska göra allt jag kan för att bidra till den framgång klubben jobbar efter. Efter att jag lämnade Rospiggarna är målet att köra slutspel igen och att återigen få vara med på banan när guldmedaljen ska delas ut. Jag vill personligen tacka alla hos Västervik Speedway för att jag får möjligheten att köra för denna i Sverige så väl respekterade klubb, säger Doyle.

Den australiensiska föraren får ingångssnittet 1,865.

Artikeln har uppdaterats.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt