Annons:

Nya regler i polska Extraligan gör att Västerviks Speedway tappar sina toppförare Jason Doyle och Jack Holder (bilden). Foto: Ossian Mathiasson

Västervik räknar bort stjärnorna – tvingades till svårt beslut efter nya regler

Västervik Speedway får räkna bort Jason Doyle och Jack Holder till kommande säsong. Förarna, som kör i den polska högstaligan, kan bara delta i ytterligare en liga utöver den polska ligan. Doyle och Holder ska köra i den brittiska ligan. 

Annons:

Jason Doyle och Jack Holder står under kontrakt med Västervik Speedway till kommande säsong. Det nya beskedet från Polen tvingade stjärnorna till svåra beslut. 

I ett pressmeddelande meddelar Västervik Speedway att Doyle och Holder har bestämt sig för att köra i den brittiska ligan och välja bort Sverige till kommande säsong. 

”Jag har haft kontinuerlig kontakt med Jason angående det val han måste ta ställning till på grund av de nya reglerna i Polen och kan väl säga att han är måttligt road över att behöva ta ett sådant beslut. Han har både hus och familj i England och där till även sina största sponsorer så det är ingen överraskning att Jason måste välja den brittiska ligan. När det gäller Jack så har han sin bas tillsammans med sin bror Chris i England och ska även ha med sig sin australiensiska flickvän över till Europa 2021. Jack har också tagit det svåra beslutet att avstå Sverige på grund av de regler som gäller för deltagande i Extraliga", säger Västerviks sportchef och lagledare Morgan Andersson i pressmeddelandet. 

"Både Jason och Jack har full förståelse för att vi inte kan avvakta med vår trupp bara för den eventualitet att det skulle bli ytterligare en inställd säsong i England. Om vi i nuläget bygger truppen i hopp om att få loss dessa båda förare är risken stor att vi hamnar i samma sits som under årets säsong med att de flesta förarna som är tillgängliga och av bra dignitet redan är upptagna av andra klubbar. Då både Jason och Jack har avtal med klubben över 2021 och ingen vet i vilket skede vi är med pandemin när vi kommer till maj nästa år så har vi självklart inte stängt några dörrar men som sagt vi jobbar på ett lagbygge där vi inte räknar med att varken Jason eller Jack ingår i truppen".

"Tvungen att ta ett svårt beslut"

Jason Doyle säger så här om beslutet som han var tvungen att fatta.

”Det har varit ett mycket svårt beslut som jag aldrig trodde jag skulle behöva ta ställning till då jag alltid har tävlat mycket under hela min karriär. Jag har trivts utmärkt i Västervik under året och hade verkligen sett fram emot en hel säsong 2021. Jag förstår att Morgan inte kan sitta och vänta på mig utan måste tänka på klubbens bästa, men vill tillägga att öppnas några möjligheter för mig att representera Västervik 2021 så kommer jag ta den”, säger Jason Doyle i pressmeddelandet. 

Jack Holder: 

”Västervik var den klubb som gav mig chansen att göra mitt första år i Sverige 2019 och det har varit frustrerande att jag inte haft möjlighet att hjälpa klubben under året då allt har fungerat utmärkt och jag har trivts från första dagen. När man nu har hoppats att allt skulle bli som vanligt och att jag skulle kunna återvända till Västervik 2021 så har jag blivit tvungen att ta ett mycket svårt beslut om var jag ska tävla och vad som passar bäst för mig. Jag har haft många samtal med Morgan och förstår att klubben måste jobba vidare men jag både hoppas och vill tillbaka till Västervik så fort den möjligheten kommer”, säger Jack Holder. 

Morgan Andersson informerar om att Viktor Kulakov, som har ett avtal som sträcker sig över 2021, har accepterat en omförhandling av avtalet och är redo att representera Västervik. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt