Annons:

JUST NU: HÄR ÄR DACKARNAS FÖRSTA NYFÖRVÄRV

Dackarna värvar Kevin Wölbert som körde tre matcher för Lejonen under 2019. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

JUST NU: HÄR ÄR DACKARNAS FÖRSTA NYFÖRVÄRV

Dackarna har förlängt med lagledarduon och många av förarna från den befintliga truppen. Nu har Dackarna gjort klart med det första nyförvärvet inför säsongen 2020. Det handlar om Kevin Wölbert.

Annons:

Dackarna har gjort klart med Kevin Wölbert, 30, som inledde den gångna säsongen i Lejonen men fick lämna laget under säsongen för att ge plats åt annan förare. En av de tre matcher han fick köra för Lejonen var bland annat matchen i Målilla där Kevin körde in 8+1 på sina fyra första heat och i det femte heatet blev han utesluten efter en vurpa.

"I den matchen visade han att kapacitet finns för att hävda sig bra i Elitserien", skriver Dackarna i sitt pressmeddelande. 

Vill etablera sig i elitserien

Om man bortser från den korta sejouren i Lejonen och ett par matcher för Griparna i allsvenskan 2018 har han inte tävlat i Sverige. Kevin har under flera år tävlat i den engelska ligan och var med om att köra hem ligatiteln med Poole Pirates 2011. Det har även blivit en del landslagsuppdrag, vid fem tillfällen har han representerat Tyskland i Speedway World Cup. På meritlistan finns även tre guldmedaljer från det tyska mästerskapet, 2008, 2011 och 2017.

"Lagledare Peter Karlsson har bara gott att säga om nyförvärvet. Han har träffat honom en del under åren och tycker det är en bra grabb med ett bra team runt omkring sig, dessutom brukar han alltid ha bra snurr i grejerna", skriver Dackarna i pressmeddelandet. 

De senaste säsongerna har Kevin Wölbert utöver den tyska ligan kört i både den polska Liga 2 och i danska superligan. Han ska fortsätta i de nämnda ligorna och målet är att etablera sig i elitserien.  

Kevin Wölbert är 30 år och bor med familjen i en liten ort som heter Heidhof. Familjen har precis nu i dagarna utökats med en liten son.

Ingångssnitt för Kevin Wölbert i Elitserien 2020 blir 1,429.

Fakta

Dackarnas lag 2020: Patryk Dudek, Oliver Berntzon, Jacob Thorssell, Maciej Janowski, Joel Kling, Frederik Jakobsen och Kevin Wölbert. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt