Annons:

Tidigare Dackeförare återvänder till svensk klubb

Piotr Pawlicki är klar för en återkomst till Lejonen. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Tidigare Dackeförare återvänder till svensk klubb

Under 2019 kom Piotr Pawlicki in i Dackarnas trupp när de drabbades av skador. Nu återvänder den polske stjärnföraren till Sverige och är klar för en återkomst i Lejonen från Gislaved. 

Annons:

Det pågår just nu en utredning i Polen om Maksym Drabik, som under hösten fick en otillåtet stor dos näringstillskott av sin klubbläkare, och det är oklart när domen kommer. 

”Utredningen kan leda till alltifrån böter till en längre avstängning. Eftersom Maksym är en av lagets bärande förare som heatledare bestämde vi oss så snart vi fick situationen klar för oss att vi måste gardera oss och säkra upp truppen om det blir en avstängning”, skriver Lejonen på sin hemsida. 

"Ser det som en angenäm situation"

Nu står det klart att Piotr Pawlicki återvänder till klubben som han lämnade efter säsongen 2018. De har skrivit ett ettårigt avtal med honom och han blir ett av deras tre transferkort. 

”Det känns oerhört bra att ha knutit Piotr till oss igen, vilket skapar en trygghet och bredd i truppen och ger oss gott om alternativa laguppställningar. Skulle det visa sig att situationen med Drabik endast leder till böter ser vi det som en angenäm situation som ger oss än fler alternativ att hantera truppen när vi ser hur säsongen startar för våra olika förare”, skriver Lejonen på sin hemsida. 

Pawlicki gjorde 16 matcher i Dackevästen och höjde sitt snitt till 1,800, vilket var näst bäst i Dackarna efter storstjärnan och landsmannen Maciej Janowski. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt