Annons:

15-åringen tog sin första tvåpoängare i viktigt skede: ”Glädje varje sekund”

Sammy van Dyck, 15, kom trea i heat tre efter att ha besegrat Virserumssonen Joel Kling, som tävlar för Smederna denna säsong. Foto: Ossian Mathiasson

15-åringen tog sin första tvåpoängare i viktigt skede: ”Glädje varje sekund”

Sammy van Dyck, 15, fortsätter att visa framfötterna i Bauhausligan. I kvällens segermatch mot toppkonkurrenten Smederna slog han till med sin första tvåpoängare i ett viktigt läge. 
– Det var glädje varje sekund, säger han. 

Annons:

Dackarna bröt Smedernas segersvit efter en mycket väl genomförd insats i toppmatchen inför 2 051 åskådare på Skrotfrag Arena. 

Smederna var tvungna att ta en femetta i sista heatet för att fixa oavgjort men fenomenale Jason Doyle tog sin femte raka heatseger och skrev Dackarnas seger till 48–42. Det var Smedernas första förlust i Bauhausligan och Dackarna ligger efter kvällens match endast en poäng bakom Eskilstunalaget. 

"Glädje varje sekund"

Många förare i Dackarna klev fram och imponerade i skadade Jacob Thorssells frånvaro, framför allt 15-årige Sammy van Dyck. Han plockade totalt tre poäng på sex heat där han slog Joel Kling i heat tre och plockade sin första tvåpoängare i första nomineringsheatet där han endast blev slagen av Alexandr Loktayev. 

– Jag försökte få till en bra start och ledde in i första sväng. Det var mer material där ute så någon körde om mig. Jag höll linjen och fixade min första tvåpoängare, säger Sammy van Dyck. 

Hur var känslan när du passerade mållinjen?

– Det var glädje varje sekund. Man tänker inte så mycket på publiken när man kör ett heat men det var jättekul att höra allt jubel efteråt, säger Sammy van Dyck. 

Vad säger du om din utveckling under första säsongen i Bauhausligan?

– Jag får mer och mer erfarenhet för varje match och tävling som jag kör. Det är jättebra för utvecklingen. Det går lite upp och ner men jag ser bara positivt på det. De andra i laget hjälper mig mycket och ger mycket tips och råd. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt