Annons:

Mikael Teurnberg hade förstås skäl till att vara bekymrad efter storförlusten. Foto: Jonas Davidsson/Arkiv

Dackarna föll stort mot Masarna: "Hatar att förlora"

Dackarna tappade både matchpoängen och bonuspoängen – trots att laget hade 20 poäng upp. Ikväll var det två viljestarka Dackeförare mot sex skållheta Masar.
– Jag hatar att förlora, säger lagledaren Mikael Teurnberg efter 61-29-förlusten.

Annons:

Om detta inte var årets skitmatch av Dackarna då ser det mycket illa ut framöver. Masarna såg nog betydligt bättre och hetare ut än vad de egentligen var. Dackarna gjorde Masarna bra.

Men helt klart visade Masarna samma form som när man körde hem SM-guldet förra året. Åkmässigt och poängmässigt var det hemmalaget från början till slut. Bara att Masarna körde hem nio (!) femettor säger det mesta.

– Det här var inte alls bra. Jag hatar att förlora och ikväll förlorade vi allt. Vi visste att alla skulle vara tvungna att prestera på topp om vi skulle kunna ta bonuspoängen och kanske hota Masarna om segern, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

– Nu var det bara två förare som fick till det. Jacob Thorssell och Luke Becker. Det var otroligt skönt att ha tillbaka Jacob igen, bara synd att hans motor skulle rasa i 12:e heatet då vi hade häng på bonuspoängen.

– Men vi ältar inte den här matchen utan tittar framåt och närmast har vi Lejonen hemma på torsdag.

Thorssell glädjeämne

Antonio Lindbäck var tillbaka igen och var i gammalt fint slag och körde hem 12+1 poäng, samma som omöjlige Piotr Pawlicki.

Även om förarna ett till fem i Masarna körde otroligt bra så var matchens förare den unge reserven, Philip Hellström-Bängs med 9+3 poäng. Bängs var ibland överhet ute på banan och gav paråkaren Piotr Pawlicki inget utrymme. Bängs såg inget annat än att vara först över mållinjen.

Hos Dackarna var det comebackande Jacob Thorssell och Luke Becker som levererade. Jacob Thorssell hade oflyt i det 12:e heatet där han tog ledningen men fick stopp – troligen motorras – i sista kurvan och som gav hemmalaget en femetta och gick upp till 20 poängs ledning. Precis lika många poäng som Dackarna vann med hemma.

Masarna avslutade sedan med tre femettor och vann med 32 poäng.

"Gillar inte alls"

Dackarnas Mikel Teurnberg pratar mycket om att få ett lag med kontinuitet, att inte ändra bara för ändrandets skull.

– Jag gillar inte alls att behöva köra rider replacement men som till exempel ikväll hade vi inget att välja på. För att få köra rider för en förare så gäller bland annat en 24-timmarsregel. Jason körde i Polen igår och hade inte haft en chans att hinna fram med sin buss till Avesta i laglig hastighet.

– Vi tvingas köra rider för Jason även hemma mot Lejonen på torsdag då han har VM-serien i Polen på fredag. Å andra sidan är Jakobsen tillbaka på torsdag.

Flera kommentarer på facebook har undrat varför Piotr Pawlicki kunde köra i Avesta ikväll men inte Jason. Båda körde i Zielona Gora igår måndag.

– Skillnaden är att Piotrs bror, som inte körde i måndags, tog med Piotrs cyklar i sin buss medan Piotr lugnt kunde sätta sig på flyget och hinna fram i god tid, förklarar Mikael Teurnberg.

Många vet inte hur det fungerar men har åsikter på facebook. 

Fakta

POÄNG:

Masarna: Piotr Pawlicki 12+1, Antonio Lindbäck 12+1, Przemyslaw Pawlicki 11+1, David Bellego 9+1, Dimitri Bergé 8+1, Philip Hellström-Bängs 9+3, Emil Mellberg inget heat

Dackarna: Luke Becker 13, Jacob Thorssell 10+1, Tero Aarnio 3, Rasmus Jensen 2, Maksymilian Bogdanowicz 1, Avon von Dyck 0.

Annons:

Conny Blomander

blomander.conny@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt