Annons:

Sebastian satt på tåget som krockade med personbil

Sebastian Bergström var en av passagerarna på tåget som krockade med en personbil i Rockneby vid 13-tiden på fredagen. Ingen person kom till skada och alla personer fick evakueras och fortsätta resan till Kalmar med buss. Foto: Privat

Sebastian satt på tåget som krockade med personbil

Sebastian Bergström från Hultsfred var en av passagerarna som befann sig ombord på det tåg som kolliderade med en personbil på fredagen.
– Det var tur att allting gick bra, säger han. 

Annons:

Det var vid 13.20-tiden på fredagen som tågolyckan inträffade i Rockneby, strax före ändstationen i Kalmar. En personbil blev stående på järnvägsövergången samtidigt som ett tåg kom i full fart och tryckte till fronten på bilen rejält. Bilen slungades bort från spåret och föraren klarade sig utan skador. 

Hultsfredsbon Sebastian Bergström var resenär på olyckståget och beskriver om händelsen inifrån tåget. 

– Vi var nästan framme och hade 10–15 minuter kvar till stationen i Kalmar. Jag satt i vagn två när tåget började tuta ganska rejält och gjorde en kraftig inbromsning. Ingen av oss i vagnen hörde eller kände att vi hade krockat när vi stod stilla, men vi förstod att det var något som hade hänt och trodde att det var ett djur eller liknande på spåret, säger Sebastian Bergström och fortsätter:

– Direkt efter händelsen sprang tågvärden hastigt fram till lokföraren för att se vad som hade hänt och vi blev 15–20 minuter senare informerade om att vi hade krockat med en personbil. 

"Klippte hela nosen på bilen"

Chauffören av personbilen tog sig fram för att prata med lokföraren efter händelsen.

– Föraren mådde bra och allt hade gått bra. Lokföraren såg att bilisten blev stående på järnvägsspåret och försökte backa därifrån, men lyckades inte komma undan. Tåget klippte hela nosen på bilen. 

Efter en dryg timmes väntan evakuerades tågpassagerarna och färdades med buss sista sträckan till Kalmar. 

– Räddningstjänstpersonal, polis och tre personal från SJ sa att de inte fick evakuera oss förrän ersättningsbussen var på plats. När vi kom fram till Kalmar stod många resenärer och väntade på nästa buss, framför allt många som skulle till Linköping eftersom deras tåg inte kunde åka. 

Sebastian Bergström mår efter omständigheterna bra.  

– Det var ganska odramatiskt för alla förutom för lokföraren som var ganska skärrad. Även om alla klarade sig blir det en mindre chock, men det var tur att allting gick bra. Jag var på väg till ett ställe söder om Kalmar och har nu kommit dit jag ska. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt