Annons:

Stulna arbetsmaskiner återfunna tack vare spårning

Arbetsmaskiner från saneringen av Vartaområdet har återfunnits på ett industriområde i Stockholm. Foto: Ossian Mathiasson

Stulna arbetsmaskiner återfunna tack vare spårning

En caterpillar, en asfaltsfräs och en grävmaskin som stals från Vartaområdet i Hultsfred under helgen har återfunnits i Stockholm.
– Det är tack vare spårsändarna som Larmtjänst kunde hitta dem, säger Magnus Eriksson på Bal & Bobcat.

Annons:

De som jobbar med rivnings- och saneringsarbetet på Vartaområdet i Hultsfred möttes inte av någon rolig syn direkt på måndagsmorgonen. 

Ett okänt antal gärningsmän hade tagit sig in på området och stulit maskiner och utrustning för flera miljoner kronor.

"Lyckligt lottade"

Tjuvarna stal en relativt ny Bomcat-maskin (caterpillar), en mindre grävmaskin, asfaltsfräsar och en släpkärra med en massa handverktyg och det fraktades därifrån i en container som försvann från området.

Under gårdagen fick Bal & Bombat information om att Larmtjänst spårat firmans caterpillar, som var värd en miljon kronor, och en asfaltsfräsare till ett industriområde i Stockholm. Där hade man även hittat Älmby Entreprenads grävmaskin.

– Det är Larmtjänst som har varit spindeln i nätet. Vi är lyckligt lottade som jag får tillbaka våra maskiner, det hör inte till vanligheterna att grejerna kommer tillbaka. Jag känner mig glad och inte nedstämd för det som har hänt, säger Magnus Eriksson.  

Lång leveranstid för ny maskin

Maskinerna har beslagtagits av polisen och under fredagen ska de hämtas hem från Stockholm.

– Vi är lättade, det tar sju månader för att få en ny caterpillar levererad. Nu har vi fått erfarenhet av hur spårsändarna fungerar och det var positivt, säger Magnus Eriksson.

Bal & Bombat, som kommer från Löderup i Skåne, har hjälpt till med saneringen av den gamla batterifabriken och är snart klara med sina åtaganden.

– Vi har varit här i sex veckor och beräknas vara klara nästa vecka. Älmby Entreprenad anlitade först Sydfräs, som kommer från Hörby, och sen kallades vi in också. Stämningen på arbetsplatsen har varit kanonbra och det har gått bra, säger han.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt