Annons:

Han är årets vårtalare i Hultsfred

Det blir Putte Svensson Sahlin som håller i vårtalet vid sjön Hulingen i Hultsfred. Foto: Pixabay

Han är årets vårtalare i Hultsfred

På måndag är det dags för Valborgsmässofirande vid sjön Hulingen i Hultsfred. Årets vårtalare är Hotell Hulingens ägare Putte Svensson Sahlin.

Annons:

Valborgsmässofirandet vid sjön Hulingen har blivit en kär tradition för många Hultsfredsbor där Lions Club Hultsfred håller i trådarna och gör firandet möjligt. 

– Vi har faktiskt haft problem med att rekrytera medlemmar den senaste tiden, vilket har lett till att det har varit problem med att genomföra vissa aktiviteter. Ett tag funderade vi på att ställa in årets Valborgsmässofirandet men då fick vi in tre nya medlemmar kunde vi få det att rulla i år, säger Boris Vidén, kassör i Lions Club Hultsfred. 

Han håller i vårtalet

I dagens läge har de 24 medlemmar, varav 14 stycken är aktiva, och för klubben betyder det mycket att kunna erbjuda ett traditionsenligt valborgsfirande i Hultsfred. 

– Lions har alltid stått för det och gjort det till en tradition för Hultsfredsborna, säger Boris Vidén, som har varit med i klubben sedan 1987. 

I år kommer Putte Svensson Sahlin att vårtala om bland annat platsen där de befinner sig under kvällen. Majbrasan är nämligen belägen på samma ställe som Hawaiiscenen fanns under Hultsfredsfestivalen.

– Jag kommer knyta an till platsen som vi är på och prata rätt mycket om Hultsfredsfestivalen, vad de har betytt och gett för möjligheter. Så kommer det bli i stora drag men jag brukar aldrig skriva något tal utan bara några stödpunkter, säger Putte Svensson Sahlin. 

Varför tror du att de väljer dig?

– De tycker väl att jag är en glad person som förgyller tillvaron för Hultsfredsborna. Det blir andra gången som jag vårtalar i Hultsfred, senast jag gjorde det var för typ nio år sedan, säger han.  

Satsar på rislyktor

Hultsfredsscouterna kommer tända brasan framåt klockan 20.00 och efter Putte Svenssons Sahlins tal blir det musikunderhållning från Vena manskör. I stället för att använda fyrverkerier väljer man rislyktor som effektfullt sakta stiger mot skyn om vädret tillåter det. 

Utöver detta anordnas ett lotteri med en cykel som vinst och scouterna håller i en fiskdamm. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt