Annons:

Försökte rymma med hjälp av ihopbundna lakan

En patient intagen på en psykisk vårdavdelning i Kalmar län försökte rymma genom att binda ihop lakan och fira ner sig från tredje våningen.

Annons:

Trots att personalen på en psykiatrisk avdelning i Kalmar län ska ha blivit varnade för att mannen pratat om att rymma, ska han ha lyckats fira sig ut genom fönstret på tredje våningen med hjälp av ihopknutna lakan. Det skriver en anhörig i en anmälan till Ivo. Det hela uppdagades när någon i huset mittemot såg mannen "dingla 6 meter ovanför marken", enligt anmälan.

Personalen ska ha lyckats få ner mannen genom att fira ner honom i lakanen och lägga madrasser på marken under, enligt anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Mannen ska ha samlat på sig lakan under flera dagar och han ska ha använt en sked för att skruva upp skruvarna på fönstren.
Informationen om rymningsrisken som personalen fått i ett telefonsamtal från mannens dotter ska inte ha antecknats i hans journal, enligt anmälan. Anhöriga är också kritiska till den internutredning som sjukvården gjorde. 
Det skriver Nyhetsbyrån Siren.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt