Annons:

Lyckad konsert i Vena kyrka – så mycket pengar samlades in

Gårdagens konsert till förmån för Musikhjälpen i Vena kyrka blev lyckad. Foto: Ossian Mathiasson

Lyckad konsert i Vena kyrka – så mycket pengar samlades in

Årets välgörenhetskonsert till förmån för Musikhjälpen i Vena kyrka var precis som i fjol välbesökt och lyckad.
De har fått in över 11 000 kronor i kontanter och hur mycket pengar de fick in via Swish är oklart.
– Vilken kväll, jag är överväldigad, säger Madelene K. Askevik som styrde ihop konserten tillsammans med Helena Lundborg-Svensson.

Annons:

Madelene K. Askevik kom med idén att anordna en välgörenhetskonsert till förmån för Musikhjälpen i Vena kyrka förra året. Den gången samlade de in över 30 000 kronor – och i år blev det fortsättning på fjolårets lyckade satsning. 

Jämfört med i fjol valde arrangörerna att ha ett musiktema på årets konsert och alla olika körer och artister som gick upp på scenen spelade både nya och gamla låtar från Melodifestivalen. De la även till ett musikquiz där de som ville vara med fick en talong och skulle lista ut artist, låttitel och när den var med i Melodifestivalen. 

"Blev knockad"

På torsdagskvällen, efter avslutad konsert, var Madelene K. Askevik mycket nöjd och belåten. 

– Man blev nästan knockad av denna kväll. Jag är så glad över att folk vill komma hit och ställer upp på saker som man gör. Vi har personer som vill vara med och sjunga och folk som vill lyssna. Jag känner mig stolt, säger Madelene K. Askevik och tillägger:

– När man ser att folk tycker att det är viktigt och man blir påhejad för att man har en god idé så vill man bara fortsätta. Förhoppningsvis gör vi det fler gånger. 

I lördags började insamlingen, som går under namnet ”Vena musikliv räddar liv”, med frukost i Sockenstugan i Vena på initiativ från Vena församlingsråd. De samlade in 1 000 kronor i kontanter vid det tillfället och på gårdagskvällens konsert blev det ytterligare 10 500 kronor i kontanter.

– Jag vet att vi är över 11 000 kronor och det är bara i kontanter. Sedan har vi ingen aning om hur mycket swish-pengar vi har fått in, säger Madelene K. Askevik. 

Drygt 300 personer i kyrkan

Hur mycket pengar som de till slut skänker till Musikhjälpen har mindre betydelse. 

– Jag känner inte att drivkraften är att vi ska nå en viss summa och få in mer pengar än förra året, det är inte det som är målet. Det viktigaste är att vi gör det vi gör och det ger alltid något, vi kommer vara en liten beståndsdel i den stora apparaten som Musikhjälpen ändå är. Vi hade varit nöjda om vi hade skänkt 500 kronor också, säger hon. 

Insamlingen kommer vara öppen hela vägen fram till Musikhjälpens slut och på julmarknaden i Vena i december kommer Vena församling kampanja för sin insamling.  

Precis som i fjol var det runt 300 personer som tog plats i kyrkbänkarna i Vena kyrka. Avsikten är att det blir en ny konsert nästa år. 

– Vi tycker att det gick hem med ett musikquiz och vi kommer nog ha en liknande modell nästa år. Vi är jättenöjda med kvällen och gensvaret, säger hon. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt