Annons:

Lokalt UF-företag snubblande nära riksfinalen

Godmorgon UF med Wilma Nilsson, Moa Nilsson och Tilda Föghner var ytterst nära att ta sig vidare till SM i Stockholm i maj. Foto: Privat

Lokalt UF-företag snubblande nära riksfinalen

Godmorgon UF hade god chans att ta sig vidare till SM i UF-företagande i Stockholm. Det slutade med en försmädlig andraplats i kategorin årets UF-företag.

Annons:

På onsdagen fylldes Kalmar sportcenter av totalt 180 UF-företag när Kalmar läns regionala UF-mässa ”Entreprenörskap på riktigt 2019” arrangerades. 

Under kvällen prisades en mängd UF-företag i olika kategorier – och Målillaborna och Vimmerby gymnasium-eleverna Ellen Thunberg och Melker Johansson, som driver Smålandseken UF, vann Årets Innovation på UF-mässan och kvalificerade sig för SM i UF-företagande den 6–7 maj. 

Fick presentera företaget inför storpublik

Det var flera lokala UF-företag som skördade framgångar på gårdagens UF-mässa. 

Godmorgon UF från Hultsfreds gymnasium, som drivs av Moa Nilsson, Wilma Nilsson och Tilda Föghner, kom till Kalmar med vetenskapen om att de var ett av sex UF-företag som hade chansen att vinna det största och mest ärofyllda priset som årets UF-företag.

Dagen inleddes med att de hade en presentation för en jury som skickade vidare Hultsfredsföretaget, vilket gjorde att de hade säkrat en topp tre-placering och fick då chansen att presentera sitt företag inför drygt 800 personer i Kalmar sportcenter. 

Godmorgon slutade tvåa

Juryn enades till slut och prisade Schyssta kassen UF från CIS Kalmar som årets UF-företag. Godmorgon UF slutade tvåa och får inte åka upp till Stockholm för att tävla i SM i Ung Företagsamhet. 

– Vi kom tvåa i den största och mest ärofyllda kategorin som årets företag. Självklart känns det surt att falla på mållinjen men jag är trots det mycket nöjd med vår insats. En andraplacering bland över 200 UF-företag känns verkligen prestigefyllt. Dagen var spännande och rolig med mycket nya intryck, säger Tilda Föghner, vd för Godmorgon UF. 

Nästa fredag kan deras UF-företag i stället vinna pris som årets UF-företag i Hultsfreds kommun på företagsgalan. Även Äppelkompaniet UF och Beauty UF är nominerade och kan vinna priset. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt