Annons:

  • Delad seger i konsthallens fototävling – här är juryns motiveringar

    Jesper Andsbjergs segerbild i Virserums konsthalls fototävling.

  • Delad seger i konsthallens fototävling – här är juryns motiveringar

    Även Åskar Lilja vann Virserums konsthalls fototävling med sin bild på tippen för trädgårdsavfall.

Delad seger i konsthallens fototävling – här är juryns motiveringar

Vem tog den bästa bilden i Virserum under 2017? Juryn kunde inte bestämma sig för en vinnare och tävlingen fick i stället två segrare – Jesper Andsbjerg och Åskar Lilja.

Annons:

Virserums konsthall utlyste i november förra året en fototävling och temat var bästa bilden tagen i Virserum under 2017. 

Nu har vinnaren korats och den här gången blev det två segrare – Jesper Andsbjerg och Åskar Lilja. Juryn har valt två bilder som vinnare eftersom de anser att bildern på ett kontrasterande och spännnande sätt berättar om Virserum 2017. 

Juryns ordförande var Bertil Hertzberg, fotograf och lärare i foto och digital bildbehandling. I juryn satt även Thorbjörn Svahn från fotoklubben i Hultsfred som under många år arbetade med Hultsfreds kommuns fotoalmanacka. Tredje jurymedlemmen var Karolina Stenström, musiker och mottagare av Hultsfreds kommuns kulturstipendium 2017.

"Bilden uttrycker gemenskap"

Så här lyder juryns motiveringar till segrarna: 

Jesper Andsbjerg. Juryns motivering: Bilden uttrycker gemenskap, värme och samhörighet med den för Virserum så viktiga sjön. Barnen är Virserums framtid och bilden kan tänkas antyda en osäkerhet inför denna men kanske lika mycket barnens ordlösa starka upplevelse av naturen. Färgerna i barnens klädsel och hår samspelar fint med omgivningen.

Åskar Lilja. Juryns motivering: Bilden berättar om ett Virserum där flaggan som symbol för Sverige inte längre är värd att utnyttjas på ett aktsamt sätt utan har reducerats till ett bruksföremål på en mögelanfrätt sopcontainer. En mångtydig, både sorgsen och vacker bild, kanske uttryck för en besvikelse kring landsbygdens demontering och att det som förknippas med begreppet Sverige inte finns kvar längre. 

Olaf Lindström kom på andra plats och Alexander Steinvall tog hand om bronspengen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt