Annons:

HAN FICK HEDERSAM MEDALJ AV PRINSEN –

Prins Carl Philip överlämnade Kungl. Patriotiska Sällskapets Näringslivsmedalj till David Modig, Modig Machine Tool, vid en ceremoni på Riddarhuset i Stockholm. Foto: Jonas Ekströmer/TT

HAN FICK HEDERSAM MEDALJ AV PRINSEN – "OTROLIGT KUL"

David Modig, vd på Modig Machine Tool, förärades på måndagskvällen en medalj av H.K.H. Prins Carl Philip.
– Det känns otroligt kul att få den här medaljen, säger David Modig. För både familjen och för företaget.

Annons:

David Modig var en av åtta mottagare av Näringslivsmedaljen 2023, som överlämnades vid Kungl. Patriotiska Sällskapets årshögtid på Riddarhuset.

David Modig tilldelas medaljen för att ha förädlat ett klassiskt småländskt verkstadsföretags produkter och tagit dem ut i världen.

”Enda kvar nu i Sverige”

David Modig fick motta medaljen av H.K.H. Prins Carl Philip.

– Det känns otroligt kul att få den här medaljen. För både familjen och för företaget. Det främsta jag har åstadkommit skulle jag säga är att behålla maskinbranschen i Sverige. Vi är de enda kvar nu som håller på med den här typen av maskiner, säger David Modig i ett pressmeddelande.

Startade i Virserum – nu Kalmar

Det globalt framgångsrika företaget startade i Virserum 1947 som Bröderna Modigs Mekaniska Verkstad. Med David Modig vid rodret, i tredje generationen, har företaget flyttat sin verksamhet till Kalmar och ut i världen, inte minst USA. De har i dag 120 anställda och 585 miljoner kronor i omsättning.

Modig ritar maskinerna själv och anpassar dem efter önskemål från kund, men också efter vad han själv tycker kan förbättras. Maskinerna används bland annat för att tillverka detaljer till flygplansvingar och batterilådor i elbilar. Han har beskrivit sig själv som en utpräglad tävlingsmänniska med en stark passion för sitt företag.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt