Annons:

V-politikern vill att kommunstyrelsen agerar

Lennart Beijer är orolig för utvecklingen för stationshuset. Foto: Ossian Mathiasson

V-politikern vill att kommunstyrelsen agerar

Vänsterpartiets Lennart Beijer vill slå vakt om aktiviteterna i stationshuset och att kommunstyrelsen agerar för fortsatt biljettförsäljning i fastigheten.

Annons:

Det kräver han i en skrivelse till kommunstyrelsen. Beijer menar att mycket positivt hänt i stationshuset under den senaste tiden – men hyser också en oro för möjligheten för verksamheterna ska försämras.

”Stationen i Hultsfred har åter blivit en populär plats i samhället. Det anrika stationshuset är fyllt med aktiviteter av olika slag, bl a ett alltmer populärt café. I detta café kan man dessutom köpa biljetter för tågresor till hela Sverige. Detta är numera en ovanlig lyx på de flesta stationer!” skriver Beijer.

Beijer hoppas att Hultsfred återigen ska bli en knytpunkt för tågtrafiken i östra Småland med Kustpilen och återupptagen järnvägstrafik mellan Nässjö och Oskarshamn. Den möjligheten får inte kommunen missa, enligt Beijer.

”Undertecknad hyser viss oro för att de goda framtidsmöjligheterna i området är på väg att spolieras. Föreslår därför att KS gör de insatser som krävs för att bibehålla biljettförsäljningen i stationshuset samt den positiva utvecklingen i området.”

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt