Annons:

KD efter Almedalen:

Från vänster: Åke Nilsson, Monica Bergh, Sture Bergh, Gun-Britt Axelsson och Anders Andersson. Foto: KD

KD efter Almedalen: "Sjukvården blir valets viktigaste fråga"

Sjukvården blir den viktigaste frågan i höstens val. Det förmedlades av partiledaren Ebba Busch Thor i Almedalen.
– Jag är glad för att Ebba på detta sätt lyfter de frågor som ligger vanliga medborgare närmast hjärtat, säger Anders Andersson (KD) i en kommentar.

Annons:

I många mätningar hamnar hälso- och sjukvård överst som den fråga flest väljare vill ha svar på. Det har Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor tagit fasta på. Under sitt tal i Almedalen i fredags menade hon att det blir valets allra viktigaste fråga. 

– Jag tror också att de besked som lämnades kommer att ge ökat stöd i väljaropinionen. I Almedalen fanns bland KD-förslagen att staten bör kräva att landstingen inför en gemensam standard för journalsystem, vilket är anmärkningsvärt att vi inte redan har. Vidare fanns förslag om en enhetlig primärvård och sänkta trösklar för läkarmottagningar/hälsocentraler samt nationell sjukvårdsupplysning, säger den lokala kristdemokraten Anders Andersson.

Från Hultsfreds kommun fanns en delegation på plats som följde såväl partiledartal och seminarier samt skapade kontakter med personer och organisationer.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt