Annons:

Rekordstort intresse för sommarens fotbollsfest i Vimmerby

Så här såg det ut under fjolårets upplaga av Bullerby Cup. Foto: John Nilsson

Rekordstort intresse för sommarens fotbollsfest i Vimmerby

Det börjar dra ihop sig inför Bullerby Cup 2023. Inför årets upplaga är intresset rekordstort. Över 200 lag kommer att delta under turneringens tre dagar.
– Det ser jättebra ut inför sommarens stora fotbollsfest, säger David Lindgren, Vimmerby IF. 

Annons:

Torsdagen den 27 juli drar årets Bullerby Cup i gång och håller på fram till lördagen den 29 juli. Det blir den 45:e gången som turneringen anordnas. Det är 212 lag anmälda till Bullerby Cup 2023, vilket motsvarar drygt 3 000 spelare.

– Det har varit rekordstort intresse under en väldigt lång tid. Nu har vi bekräftat 212 lag, så det ser jättebra ut inför sommarens stora fotbollsfest, säger David Lindgren, verksamhetsansvarig Vimmerby IF. 

I fjol spelades turneringen med 206 anmälda lag och det stora intresset ser därmed ut att öka för varje år. 

– Så länge jag har varit med är det här nog det högsta vi har varit med om. Förra året hade vi 206 lag och var uppe på rekordsiffror då, så 212 är nog i alla fall väldigt nära max. 

Lyckat koncept kvarstår

Klubbarna som kommer delta är alltifrån allsvenska föreningar till breddföreningar. Däribland ser vi IFK Norrköping, Hammarby IF, Kalmar FF och IF Brommapojkarna. 

Konceptet är likt tidigare års turneringar. Det finns en tävlingsklass för killar och tjejer, 13 år. Det är ett ordinarie slutspel med en final, där en vinnare ska koras. Därefter finns det barnklasser mellan tio och tolv år. Då spelas det först ett gruppspel, och senare ett fortsättningsspel. 

– Det är ett koncept som gör att det blir så jämna matcher som möjligt, och det är ju det som våra gäster vill ha, menar David Lindgren. 

Hela Vimmerby IF:s förening är med och engagerar sig för att Bullerby Cup ska bli en så lyckad turnering som möjligt. Det är ungefär 650 personer som är med och hjälper till under barn- och ungdomsturneringen. 

– Vi har några eldsjälar som jobbar under hela året med Bullerby Cup, i utskottet. Sen finns det huvudfunktionärer som träffas en par gånger om året inför cupen. Därefter fyller vi på med föräldrar från våra egna lag. 

Vad betyder Bullerby Cup för er förening?

– Vimmerby IF är och vill vara en inkluderande förening, där alla som vill spela fotboll ska få göra det. Vi vill försöka utveckla och bedriva en så bra verksamhet med så mycket innehåll som möjligt. Genom att arrangera Bullerby Cup får vi en bra grundplåt till att bedriva den verksamheten. 

Annons:

Sara Åstrand

saraaastrand@gmail.com

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt