Annons:

  • Rekordstort intresse för sommarens fotbollsfest – som utökar till ny ort

    Intresset är rekordstort för sommarens fotbollsfest i Vimmerby. Foto: Simon Henriksson

  • Rekordstort intresse för sommarens fotbollsfest – som utökar till ny ort

    Cupgeneralen David Lindgren.

Rekordstort intresse för sommarens fotbollsfest – som utökar till ny ort

Nej, den nya cupen i Kalmar verkar inte påverka Bullerby Cup. Intresset för cupen i Vimmerby är nämligen rekordstort. Dessutom står det klart att en del av cupen får en helt ny spelplats.

Annons:

Hela 212 lag kom till spel i den 45:e upplagan av Bullerby Cup förra sommaren. Det var på gränsen till vad Vimmerby IF mäktade med. 

I höstas kom också beskedet att Kalmar FF skulle satsa på en sommarcup 2024 och att det ligger nära i tid till cupen i Vimmerby. En viss farhåga fanns då för hur det skulle påverka Bullerby Cup.

Nu finns facit och påverkan verkar vara noll och ingenting. Det är nämligen rekordstort intresse för Bullerby Cup 2024.

– Vi är uppe på 235 lag som har anmält sitt intresse. Så många har det aldrig varit tidigare. Vi kommer fylla cupen, det kan vi säga, men vi behöver också förhålla oss till hur många lag vi kan ta emot utan att riskera kvaliteten och boendetermometern är också avgörande. Men det är kul att vara i det läget att så många lag vill komma hit, säger cupgeneralen David Lindgren.

Trots den här cupen i Kalmar är intresset rekordstort. Varför?

– Vi har också haft den oron och vi har haft den tidigare med en stor cup i Norrköping där man har stora resurser. Den låg på precis samma datum, men den cupen har man flyttat nu. Vi tror att varumärket Bullerby Cup är starkt och det borgar för att många vill komma tillbaka hit. Vi hade en oro för cupen i Kalmar och att det var samma målgrupper ungefär, men det är kul att vi lockar så många. Jag tror inte att upplägget kan bli så mycket bättre om man vill åka på cup. Här blir det två matcher om dagen och man är garanterad sina matcher. Man får också möta jämbördigt motstånd hela tiden. Ingen vill åka på cup och vinna med 10-0 hela tiden eller förlora med 10-0 hela tiden.

"Ska inte pressa oss"

Förra året fanns ingen 14-årsklass i Bullerby Cup. I år blir upplägget precis som förra året. Det innebär att turneringen spelas för tio-, elva- och tolvåringar samt att det blir en tävlingsklass för 13-åringar.

– Det känns som ett bra upplägg. Det är lagom med 13-åringar. 

212 lag förra året och 235 har visat intresse nu. Hur många lag kan ni ha med?

– Det kan vi berätta inom en snar framtid. Vi ska sätta oss och bekräfta det här inom ett par veckor. Det här är avhängigt hur många lag som behöver boende och hur vi får till jämnt spelbara grupper. Vi har även haft några tragiska bortfall i cuporganisationen och vi ska inte pressa oss mer än att vi har full kontroll.

Byter Vimarvallen mot Storebro

En stor nyhet inför 2024 är att Vimarvallen skrotas som både spelplats och camping. I stället tar man ett stort steg för att utvidga cupen och campingen kommer i år vara i Storebro. Det kommer även spelas matcher på Bruksvallen.

– Vi tar steg i den riktningen nu. Vimarvallen har inte kunnat hålla kvaliteten riktigt och det här blir ett första steg att växa utåt. 

VIF samarbetar med flera lokala föreningar kring boendebiten, men frågan är om det kan bli fler.

– Det får vi se, det här är som sagt ett första steg. Det är klart att det är smidigt att spela på Vimarvallen och närheten spelar in, men jag tror många blir besvikna när planerna inte håller. Här blir det tvärtom. Det är lite längre att åka till Storebro, men det är jättefina planer. Det hoppas vi att gästerna också ska tycka. 

Bullerby Cup spelas mellan 25 och 27 juli i sommar.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt