Annons:

Nu är det dags för Bullerby Cup – här kan du höra låten

Här är huvudfunktionärerna som gör att cupen kan genomföras. Totalt är det cirka 650 funktionärer som gör Bullerby Cup möjligt. Foto: Simon Henriksson

Nu är det dags för Bullerby Cup – här kan du höra låten

Nu på torsdag drar den 45:e upplagan av Bullerby Cup igång. Hela 212 lag är med i år – och Brokind har dessutom släppt en låt om cupen. Ny cupgeneral är också David Lindgren.

Annons:

Den första cupen spelades redan 1977. Pandemin stoppade den enorma fotbollsfesten i Vimmerby under två år, men 2022 var cupen tillbaka med full kraft nere på Ceosvallen.

I år är intresset ännu större. Hela 212 lag är anmälda till den 45:e upplagan och det gör att drygt 3 000 spelare kommer försöka göra något minnesvärt på gräset mot slutet av den här veckan.

– Jag tycker det är oerhört pirrigt. Det är väldigt mycket som ska klaffa och väldigt många som ska komma hit. Vi kan inte påverka vädret, men det blev en oro när vi fick besked om att vi inte fick ta vatten från Lillån. Nu har vädergudarna varit med oss lite, så nu är man lite lugnare. Planerna ser ganska bra ut, säger David Lindgren. 

Ny cupgeneral

Han är också ny cupgeneral. Förra årets turnering blev den sista för Leif Carlsson, som varit cupgeneral i drygt 30 år. Men David Lindgren vill inte direkt kalla sig general. 

– Jag ser det inte som att jag efterträder någon. Jag ser det som att vi är flera som hjälps åt. Det här är väldigt stor del av VIF:s verksamhet som vi jobbar mycket med på årsbasis. Vi har en ledningsgrupp och vi har huvudfunktionärer, så det har blivit som ett självspelande piano. Nu har vi försökt säkra upp ännu mer för att inte allt ska hänga på någon enskild. Vi har bevarat kunskapen som finns hos nyckelpersonerna och kompletterat det med arbetspersonal från lagen. 

För att få allt att fungera smärtfritt under cupens tre dagar krävs det förstås otroligt många människor som hjälper till med diverse olika saker. Allt från att laga mat till att sköta camping och att döma själva matcherna. Totalt handlar det om cirka 650 funktionärer.

– Vi har plockat bort en del andra arbetsuppgifter och är tydliga med att det är under tre av 365 dagar som vi behöver hjälp. Jag har inte upplevt några problem med det och många tycker att det blir roligt om man gör saker tillsammans.

Har släppt låt

Årets cup spelas torsdag till lördag. En förändring mot förra året är att det inte finns någon 14-årsklass. Därmed är det endast 13-åringarna som räknar resultat och där det blir en vinnare. Men givetvis ska även tio-, elva- och tolvåringar också sparka boll.

– Tio klasser är tio egna cuper och det är rätt mycket. Så vi hade tänkt plocka bort någon och det blev ganska givet att det skulle vara 14-årsklasserna. 

Tre sjumannaplaner kommer finnas på Vimarvallen medan övriga planer finns nere på Ceosvallen. Frödinge/Brantestads SK, Storebro IF och Södra Vi IF är samarbetsföreningar och har en extra viktig roll i att hjälpa Vimmerby IF med att genomföra cupen. 

Brokinds IF har släppt en låt inför årets turnering och den kan du höra här nedan. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt