Annons:

Bo Karlsson lämnar domarkommittén – kan få ny roll

Målillabördige Bo Karlsson lämnar sin roll i domarkommittén i samband med Svenska Fotbollförbundets årsmöte den 24 mars. Men Karlsson kan dyka upp i en annan roll.
– Vi för samtal med Bosse kring det och ska försöka hitta en bra lösning, säger SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson till Fotbollskanalen.

Annons:

I början av december ifjol avgick Bo Karlsson från sin post som ordförande för Svenska Fotbollförbundets domarkommitté. Bakgrunden var att den tidigare domaren Karin Thorbjörn valt att öppet berätta om att hon utsattes för sexuella trakasserier av Karlsson i samband med den allsvenska upptaktsträffen 1996.

Bara ett par veckor senare återkom Bo Karlsson som ledamot i domarkommittén.

– Jag har fått en fråga om att sitta som ledamot i kommittén fram till årsmötet. Jag ska hjälpa till. Jag har många frågor kvar i luften som jag ska jobba med. Så det har jag lovat att göra, sa Bo Karlsson till Fotbollskanalen då.

Kan få en annan roll

Nu står det klart att Målillabördige Karlsson lämnar domarkommittén i samband med SvFF:s årsmöte den 24 mars. Det bekräftar Karl-Erik Nilsson för Fotbollskanalen. Däremot hoppas Nilsson att Karlsson ska komma att ha en annan roll inom förbundet.

– Efter förbundsmötet, då konstituerar förbundsstyrelsen alla kommittéer och arbetsgrupper och vår förhoppning är att Bosse ska vara med i framtiden och ha någon roll inom svenskt domarskap därför att han besitter så oerhört mycket kompetens och kunnande som nästa generation domarledare behöver. Däremot är det klart att Bosse inte kommer att vara med som ledamot i kommittén, det är vi överens om, men att det blir någon annan roll, säger Karl-Erik Nilsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt