Annons:

HFK:s sista repetition: ”Inte fått spela med tänkt elva”

Jerker Einarssons Hultsfreds FK möter Ankarsrum i genrepet inför nästa helgs seriepremiär borta mot Kalmar Södra. Foto: Ossian Mathiasson

HFK:s sista repetition: ”Inte fått spela med tänkt elva”

Några ordinarie spelare saknas när Hultsfreds FK spelar sin sista match innan premiären i division 4.
– När folk är borta får de andra spelarna chansen att visa framfötterna. Vi har en bred trupp, säger tränaren Jerker Einarsson.

Annons:

Hultsfreds FK, som tippas hamna i toppen av division 4, har varvat fina prestationer med bleka insatser under försäsongen och har två raka förluster (3–5 mot Myresjö/Vetlanda och 0–2 mot Glömminge) i ryggsäcken. 

"Vill ha 90 bra minuter"

I de två matcherna har man haft problem att komma igång från start. I genrepet mot division 5-laget Ankarsrums IS, som misslyckades i kvalet upp till fyran, vill Jerker Einarsson se en helhet som fungerar bättre.

– Vi ska lägga rätt i våra positioner och jag vill ha 90 bra minuter från samtliga spelare. I de två förlustmatcherna känns det som att vi har ställt ut skorna från början och det har tagit tid för oss att komma in i det. Den sista tändningen har saknats och förhoppningsvis kommer den till seriestart, säger Jerker Einarsson. 

"Blivit mycket pusslande"

Med allvaret runt hörnet får HFK:s färske tränare klara sig utan några tilltänkta startspelare i dagens genrep. 

– Några halvskadade spelare har ändå lämnat klartecken för spel men vi saknar några bra spelare, tre-fyra stycken. Jag skulle vilja spela med den startelvan som jag har i huvudet men jag har inte kunnat spela med tänkt elva under försäsongen på grund av skador och resor som redan var inbokade, säger Jerker Einarsson.

Under försäsongen har bredden blivit testad och HFK:s genrepstrupp är ändå bra, enligt Einarsson. 

– Det har blivit mycket pusslande den senaste tiden där många spelare har fått spela på udda positioner men de har gjort bra ifrån sig. Träningarna har varit jättebra så här långt och vi har en bred trupp och kör med det bästa laget som vi har tillgång till, säger han. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt