Annons:

Missar i massor när HFK premiärföll

Jerker Einarssons Hultsfred skapade en uppsjö av chanser i premiären men missade allt och föll med 0–2. Foto: Ossian Mathiasson

Missar i massor när HFK premiärföll

Hultsfreds FK fick en tung start på årets division 4-säsong. Borta mot Kalmar Södra IF blev det förlust med 0–2 trots att man hade ett stort chansövertag i andra halvlek.
– Från en tam första halvlek blev alla mycket bättre i andra, säger tränaren Jerker Einarsson.

Annons:

Efter en tveksam försäsong där Hultsfred fått klara sig utan många spelare på grund av anledningar kickade de igång årets säsong på bortaplan mot Kalmar Södra. 

De fick lämna Kalmar utan några poäng då hemmalaget vann med 2–0 efter ett mål i vardera halvlek.

– Det är tillfälligheter som avgör. Vi har betydligt fler chanser än vad de har men sätter inte dit bollarna. I andra halvlek rörde knappt Kalmar bollen, säger Jerker Einarsson. 

"Såg frusna ut"

Benjamin Knezevic, med ett förflutet i division 2-laget IFK Berga, satte 1–0 för Södra efter 20 minuters spel och Hultsfred gjorde ingen vidare första halvlek.

– Det syntes att vi inte var med, vi slog bort alldeles för enkla bollar och såg frusna ut. Vi tog inga löpningar och det fanns mycket mer att önska av spelet. Vi gav bort bollen för lätt och fick inte till de riktiga lägena, säger Jerker Einarsson. 

Han hade ändå en god känsla inför den andra halvan där HFK tog över allt mer. HFK radade upp giftiga lägen men hemmalagets nolla förblev intakt. 

– Jag var övertygad om att vi skulle vända på matchen. Vi trycker på och trycker på. Vi visar fart och fläkt, tar jobbet för varandra och vinner fler andrabollar. Jag tycker att vi kan göra fem-sex mål i andra halvlek, vi hade flera kanonbra chanser som vi brände, säger Einarsson. 

Inhopparna fick beröm

I stället nickade Kalmar Södra in 2–0 på en hörna med sex minuter kvar på klockan. 

– Då är det klart att luften går ur oss. Jag är nöjd med hur vi spelar i andra halvlek men jag kan önska att vi hade gjort åtminstone ett mål. Det är klart att man är jäkligt besviken. 

I HFK fick spelarna som inledde på bänken beröm för sina fina inhopp i andra halvlek där de kom in och förändrade matchbilden. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt