Annons:

Pöder matchhjälte för HFK – guldläge efter segern

Tilda Föghner och Frida Pöder hade viktiga roller när HFK 3-1-vann. Foto: Simon Henriksson

Pöder matchhjälte för HFK – guldläge efter segern

Tilda Föghner och Frida Pöder klev fram igen. Duon låg bakom HFK:s vändning i segermatchen mot Kristianopels GoIF.
– Vi kommer ut i andra och visar var skåpet ska stå, säger Tilda Föghner.

Annons:

Efter en sömning första halvlek, där gästande Kristianopel tog ledningen redan i den första spelminuten, växlade Hultsfreds FK upp. En helt annan fotboll presterades på Knektavallen och efter 3-1-segern ligger vägen mot uppflyttning öppen.

– Det är ett bra läge för oss nu, så är det. Vi fortsätter med samma taktik, träning i veckan och så är det match på söndag, säger HFK-tränaren Niklas Föghner.

Den första halvleken innehöll inte mycket nämnvärt. I den andra däremot tog HFK ett klart kommando över matchen. Tilda Föghner kvitterade med ett högt skott efter 60 minuter.

– Vi matar på och byter lite taktik i paus. I första var vi det bättre laget, men det saknades de där sista tio procenten i vilja. Vi kände att vi inte skulle säkra 1-1, vi ville gå framåt och gick ned på trebackslinje. Vi bytte lite folk och drog ned "Carro" (Caroline Phalén) ett steg i banan. 

"Då blev jag arg"

Det skulle ge utdelning till slut. Med mindre än kvarten kvar frispelades Frida Pöder av Pauline Schmidt. Pöder rundade målvakten och placerade dit 2-1.

– Jag tänkte lobba först, men så går jag förbi henne i stället. Målvakten kom ut så jag hade egentligen världens chans att lobba, säger Frida Pöder.

Dessförinnan hade Frida Pöder tagit sig bort från sin försvarare, men fick frispark med sig – trots att hon hade ett kanonläge.

– Då blev jag arg. Jag kände att den här kommer jag sätta när jag blev avblåst.

Kristianopels kvitteringsanstormning hann aldrig komma. HFK såg ut bättre, starkare och mer hungrigt ut. Frida Pöder kunde till slut också göra 3-1 för de grönvita. 

– Det var riktigt gött. Vi kommer ut i andra och visar var skåpet ska stå. Vi hade det i första med, men kom inte fram. I andra har vi mer vilja och energi än dem, säger Tilda Föghner.

"Ska gå för det"

HFK har nu satt sig en drömsits. En poäng räcker mot IFK Grimslöv nästa söndag.

– Det gäller att ta tillvara på det här nu, vi ska gå för det och hoppas på det bästa, säger Pöder.

Niklas Föghner tyckte att segern var helt i sin ordning.

– Det var rättvist, det går inte att säga något annat. 

Många spelare fick beröm i HFK. Det går förstås inte att blunda för Tilda Föghners och Frida Pöders matchavgörande insatser, men försvarsspelet var också bra matchen igenom.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt