Annons:

HFK tittar på fler förstärkningar:

Joacim Johanssons Hultsfred tittar på spelare som kan förstärka truppen inför höstsäsongen. Foto: Linus Johansson/Arkiv

HFK tittar på fler förstärkningar: "Spetsspelare i andra klubbar"

Första halvan av division 4 är en dyster historia för Hultsfreds FK som har valt att göra förändringar.
Janne Olsson är ny tränare och Anton Ljungberg förstärker truppen. Enligt Joacim Johansson i HFK:s herrutskott tittar föreningen på fler förstärkningar.
– Vi har kontakt med ett par spelare, säger han till DH.

Annons:

Flera tongivande spelare försvann efter förra säsongen och ersattes då av yngre talanger från de egna leden. 

På pappret en intressant satsning men i praktiken har det inte funkat.

Hultsfreds har haft det extremt tufft första halvan av serien och är just nu ett ungt och ganska orutinerat lag i motvind. 

I början av veckan kom beskedet natt de gör sig av med huvudtränaren Jerker Einarsson för i stället satsa på Janne Olsson, ett välkänt namn i HFK-kretsar.

– Det blir en ny röst och ett annat ledarskap. Jerker och Janne är två olika typer av tränare. Vi har trott på Jerker under lång tid och vi har varit nöjd med hans arbete då han har försökt och gjort olika förändringar. Vi känner att vi inte kommer längre och ser vi på sikt så är det nu vi ska göra det. Det är inte säkert att vi lyckas hänga oss kvar men vi måste tro på det, säger Joacim Johansson. 

"Ingen skugga över Jerker"

Det var HFK som avbröt kontraktet med Einarsson på söndagskvällen och i måndags gjorde Janne Olsson sitt första träningspass med föreningen. 

– Jag ska väl inte säga att det var i samförstånd när vi meddelade vårt beslut till Jerker men vi har haft ett bra samtal. Det finns ingen skugga över Jerker utan vi gör ett försök och hoppas att det ger något, säger Johansson. 

Vad hoppas ni att Janne Olssons inträde ska betyda?

– Han är rak och vet vad han vill. Han ställer krav på träningar och spelare och vill att vi ska träna hårt, det är inte där vi ska förlora en match. Jerker har varit likadan men när man inte får resultaten med sig så blir det inte samma geist på träningarna. Med Janne får vi in en dimension av rakare kommunikation som förhoppningsvis underlättar i det här läget, säger Johansson. 

HFK för dialog med spelare

Hultsfred har nio matcher på sig att få fart på spelet och resultaten. Johansson för dialog med spelare som eventuellt kan förstärka truppen och i går kväll fick de klartecken från Anton Ljungberg, som ansluter från Högsby IK.

– Vi har försökt att få över Anton i flera år. Det är en kompetent spelare som kan spela på många olika positioner och är bolltrygg. Även om han har haft svårt att få speltid så har han fått bra träning och erfarenhet i Högsby. Han har tränat med oss flera vintrar så det är en efterlängtad värvning, säger Joacim Johansson.

Men det finns fler spelare som kan ansluta till truppen om allt går i lås. 

– Vi försöker alltid bevaka vad det finns för spelare men det är svårt att trolla med knävecken under pågående säsong. Vi har kontakt med ett par spelare.

Vad är det för spelare som ni tittar på?

– Det är en spelare i varje lagdel och det är spetsspelare som spelar i andra klubbar just nu. Spelarna har visat intresse så det är en diskussion som vi måste föra med de berörda klubbarna. Det beror på hur tillmötesgående deras klubbar är. Vi får se vad det landar i men det är långt ifrån klart. Men Anton är väl spelaren som vi har varit närmast. Det gick extremt fort. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt