Virserum ångar på – tog tredje raka segern

Virserum har fått en finfin start på säsongen och står på maximala nio poäng. Foto: Ossian Mathiasson

Virserums segertåg fortsätter.
Tredje raka segern kom borta mot Ronneby IK.
– Det är helt underbart, säger tränaren Fredrik Pettersson.

Virserum är tippat att vinna division 3-seriens grundserie och efter tre omgångar finns de högst upp i tabellen.

De har inlett med tre segrar: 7–2 mot Diö, 6–5 mot Lenhovda och 7–5 mot Ronneby tidigare i dag.

– Det är helt underbart. Vi har som sagt en målsättning om att komma till alltrean och sen gå riktigt långt. Man ska dock komma ihåg att det inte finns några enkla matcher i division 3, man kan inte bara åka och hämta tre poäng, säger Fredrik Pettersson och lägger till:

– Det är ändå skönt att vi står på nio poäng. Det smakar riktigt bra, det ger både arbetsro och trygghet i gruppen.

I matchen mot Ronneby gjorde Virserum en fin insats och ledde med 5–1 efter halva matchen.

– Rent spelmässigt är det riktigt bra, framför allt i första och i stora delar av andra perioden. Då var vi helt överlägsna.

I senaste matchen mot Lenhovda var Virserum nära att tappa en stor ledning och även den här gången fick motståndarna kontakt.

Ronneby gjorde 2–5 i slutet av andra perioden och med 13 minuter kvar stod det 4–5.

– Vi var lite ängsliga i slutet av andra perioden och i början av tredje perioden. Då var det som mot Lenhovda. I egen zon måste vi göra det enklare. Sen ger vi dem möjligheter att komma in i matchen, det är något vi måste bli bättre på.

Virserum redde ändå ut stormen och vann med 7–5.

– När vi gjorde 6–4 blev det bra igen. Det här var lite som förra matchen men jag tycker att vi var mycket bättre i längre perioder.

Vilka spelare vill du ge extra beröm?

– Jesper Jansson har kommit igång bra och gör två mål idag. Han gör en bra match och Ricky Johansson, som gjorde sin första match på ett bra tag, imponerade. Han var riktigt bra och kommer bli en viktig tillgång för oss.

Återigen producerade Christoffer Velander massa poäng. I dag kom det fyra poäng (2+2) från hans klubba.

– Velander är en av seriens bästa spelare. Han skulle kunna göra det lika bra i tvåan. Han är jättebra.

Fakta

Poäng, Virserum: Jesper Jansson 2+3, Christoffer Velander 2+2, Jonathan Engdahl 0+4, Karl Torstensson 1+0, Kristoffer Gross 1+0, Daniel Appelqvist 1+0, John Höggren 0+1, Sebastian Hägerström 0+1, Jim Nordh 0+1.