Annons:

Virserum vann – efter Velanders magiska uppvisning

Sex poäng blev det från Christoffer Velanders klubba i segermatchen (7–5) mot Trelleborg. Foto: Simon Henriksson

Virserum vann – efter Velanders magiska uppvisning

Virserum är ny tabelltvåa i alltrean efter 7–5 mot Trelleborg. Stor hjälte blev Christoffer Velander, som gjorde totalt sex poäng och imponerade stort.

Annons:

Att Christoffer Velander betyder massor för Virserum i division 3 råder det inga tvivel om. I kvällens hemmamatch mot Trelleborg i alltrean bjöd han de 172 åskådarna på en briljant insats med två poäng och fyra målgivande passningar. 

– Han hade en bra kväll och var planens bästa spelare. Han är grym, inget snack om saken. Om man tittar på helheten som hockeyspelare så tycker jag att han är treans bästa spelare, säger tränaren Fredrik Pettersson om Velander.

Han fortsätter:

– Han är minst lika viktig på träningarna. Det spelar ingen roll om vi är tolv eller 20 man på en träning, han kör fullt i allt han gör. Det är en riktig kapten.

Vad är det som gör honom så bra?

– Han är hela tiden aktiv på isen. Sätter man in honom i ett byte så vet man att det kommer hända något, både offensivt och defensivt. Han drar igång det och får med sig spelarna.

Tappade 4–1 till 4–5

Virserum bjöd på propangahockey i första perioden mot Trelleborg. De ledde med 4–1 och vann skotten med förkrossande 26–11.

– Det är den bästa perioden vi har gjort den här säsongen, där var vi riktigt bra.

Som så många gånger förr kom det en dipp efter en stark inledningsperiod och det var inget undantag i kväll.
I andra perioden hämtade Trelleborg upp till 4–4 och satte 5–4 i början av sista perioden.

– Så går det när vi börjar tumma på saker i vårt spel. Det går fort i hockey om man inte är ödmjuk, säger han.

Velander visade vägen

Då iscensatte Virserum en stark vändning med Christoffer Velander i spetsen. Han spelade fram till Daniel Bertilssons 5–5 och satte på egen hand 6–5 och 7–5.  

– Det är guld att ha en sån kille i sitt lag. Han har ett rappt skott. Motståndarna har inte en chans när han får ett läge i slottet. Tappar man en meter på honom så smäller det.

Vad säger du om vändningen?

– På något sätt är det bra att komma tillbaka efter att ha tappat 4–1 till 4–4 och dessutom ligga under med 4–5. Vi kravlar oss upp efter den störtdykningen och fixar det tillsammans. Det är härlig moral.

Beröm till flera spelare

Klart bäst i Virserum var utan tvekan Christoffer Velander. Även Simon Dahl, Robin Ekström och Jim Nordh blev omnämnda.

– De har tränat rätt mycket under juluppehållet. Nu är de med på banan och visar vilka bra spelare de är. De driver det här laget. 

Fakta

Poäng, Virserum: Christoffer Velander 2+4, Jim Nordh 0+4, Daniel Bertilsson 2+0, Simon Dahl 1+1, Andreas Lundgren 1+1, Robin Ekström 1+0, Emil Ågren 0+1, Ricky Johansson 0+1.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt