Annons:

Mardrömsstart på kvalet för Virserum – släppte in nio mål

Virserum åkte på en käftsmäll i kvalseriepremiären. Foto: Ossian Mathiasson

Mardrömsstart på kvalet för Virserum – släppte in nio mål

Virserums SGF fick en mardrömsstart på kvalserien till division två. Det blev förlust med hela 9-5 borta mot favorittippade IK Guts i kväll.
– Vi får gråta lite i kväll, men sedan måste vi ladda upp för söndagens match, säger VSGF-tränaren Fredrik Pettersson.

Annons:

Tidigare i veckan sa Virserums tränare Fredrik Pettersson att han tror att det blir Guts och Virserum som kommer att göra upp om den enda platsen till division två. När premiären i kvalserien spelades i kväll möttes de båda lagen. Och det var Guts som drog det längsta strået.

Föll ihop

VSGF tog ledningen med 1-0 redan efter en minut och 55 sekunders spel. Men mycket roligare än så blev inte kvalseriestarten för Virserums del. Guts kvitterade innan den första perioden var över och gick sedan fram till 3-1 innan Emil Ågren, med sitt andra mål för kvällen, reducerade till 3-2. Guts gjorde sedan ytterligare två mål innan John Höggren reducerade till 5-3 i boxplay. Det var också ställningen efter två perioder.

I den sista perioden utökade hemmalaget till 6-3. Virserum fick dock visst hopp när Christoffer Velander reducerade till 6-4 med knappa kvarten kvar att spela. Men det hoppet släcktes snabbt och till slut vann Guts med klara 9-5. Gästernas femte mål gjordes av Jesper Jansson.

– Det här var ingen rolig start på kvalserien. Men det är tätt med matcher så nu får vi gråta lite i kväll och sedan får vi ladda upp för söndagens match. Vi kan inte älta det här, säger Fredrik Pettersson.

Varför blev det som det blev i dag?

– Vårt försvarsspel i egen zon kom inte upp i någon jättehög nivå i dag. Då pratar jag inte enbart backar och målvakter utan alla spelare. Vi vet ju vad det handlar om, men vi var för klena i dag. Sen felade det ett antal backar för oss. Både Ricky Johansson och Anton Proos lämnade återbud i dag och det gjorde att vi fick sätta ner Jim Nordh som back. Med fullt manskap tycker jag att vi är ett bättre lag än Guts, men det är små marginaler som avgör. I dag vann de rättvist, men det blev lite för stora siffror.

Lund på söndag

I kvällens andra match i kvalserien vann Lund med hela 7-1 hemma mot Limhamn. Just Lund kommer på besök till Virserum på söndag.

– Det är upp till oss. Vi har bollen och får mobilisera till söndag och vinna där för att se till att vi är med i serien. Det ska bli intressant att möta Lund och att de slog Limhamn med 7-1 är inget som imponerar på mig, säger Fredrik Pettersson.

VSGF-tränaren delade ut beröm till Jim Nordh och Patrik Nilsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt