Annons:

Pettersson njöt efter prestigesegern: ”Lättare att gå in och handla på Konsum”

Fredrik Pettersson förde Virserum till en 7-2-seger i derbyt mot Åseda. Foto: Linus Johansson

Pettersson njöt efter prestigesegern: ”Lättare att gå in och handla på Konsum”

Virserums SGF var flera nummer större än Åseda i kvällens derby i division tre. Laget ledde med 4-0 efter den första perioden och vann till slut med 7-2.
– Det är alltid lite extra skönt att slå Åseda, säger VSGF-tränaren Fredrik Pettersson med ett brett leende.

Annons:

Fredrik Pettersson har tillbringat i stort sett hela sitt hockeyliv i Åseda IF. Nu gör han sin tredje säsong som tränare i Virserums SGF och det är klart att derbysegern i och med det satt extra skönt.

 – Det känns alltid lite extra när man vaknar och vet med sig att man ska möta Åseda. Sen är det ju lite lättare att möta dem här i Virserum än i hallen i Åseda där jag vuxit upp. När matchen väl kommer igång så finns det inga andra tankar än att vinna, säger Fredrik Pettersson.

Och seger blev det alltså, med 7-2.

– Det var en riktigt skön seger, inte minst för känslan att åka hem till Åseda i kväll. Det är alltid lättare att gå in och handla på Konsum när vi vunnit. Nu behöver jag inte förklara mig och slipper pikar, skrattar VSGF-tränaren.

”Ett par nummer för stora”

Virserum var klart bättre i dagens derby och ledde med 4-0 redan efter en period.

– Det är klart att det satt skönt med ett 4-0-försprång. Vi var ett par nummer för stora för Åseda i dag, över alla positioner. De hotade oss absolut under vissa perioder, men inte i matchen som helhet.

Var det rättvist med en 4-0-ledning efter första 20?

– Vi vann skotten med 12-6 så det är klart att det var jäkligt bra utdelning. Det kanske var något mål för mycket, men vi har snipers som ska göra målen och det gjorde de i dag, säger Fredrik Pettersson.

Hyllade lånet från Vimmerby

Den andra perioden höll inte samma nivå från hemmalaget rent spelmässigt och slutade två lika. VSGF spelade sedan av matchen på ett bra sätt i den tredje perioden, där Anton Adolfsén avslutade målskyttet fram till 7-2.

– I alla matcher hittills har vi bjudit motståndarna på lite för mycket, där måste vi höja oss och det kommer vi få jobba med hela säsongen. I tredje hittade vi mycket bättre lösningar och satte inte oss själva i lustiga situationer. Vi spelade av matchen på ett ordentligt sätt, det var roligt att se.

Vad är du mest nöjd med i dag?

– Jag måste säga att det var roligt att se Olle Engqvist (lån från Vimmerby). Tar Vimmerby hand om honom så kommer han att spela i division ett nästa år, det är jag helt övertygad om. Han är spelskicklig, har ett bra skott och har känsla för hockey. Det är lite upp till Vimmerby vad de har för kunskap att ta hand om en sådan produkt, tycker jag, säger Fredrik Pettersson.

Engqvist fick beröm tillsammans med Anton Adolfsén, ett annat Vimmerbylån, och Jesper Jansson.

– Anton växer för varje match, det är kul att se och Jesper var stabil och vann mycket puck.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt