VSGF vann målrik match – närmar sig kvalserien

Virserums SGF tog tre mycket viktiga poäng i kväll. Foto: Linus Johansson

Trots att Virserums SGF inte varit särskilt stabilt i Alltrean närmar sig laget nu kvalserien till division två. I kväll blev det tre nya poäng på hemmais efter att Halmstad Ravens HK besegrats med 7-4.
– Jättehärligt, säger VSGF-tränaren Fredrik Pettersson.

Som så många gånger förr blev det rejält målrikt när Virserum spelade. Redan efter en period hade fyra mål gjorts och hemmalaget kunde gå till periodvila med en 3-1-ledning. Detta efter att Halmstad tagit ledningen, men där VSGF vänt med tre mål inom loppet av fem minuter.

– De började rätt bra i första, men sen tog vi över, säger Fredrik Pettersson.

Den andra perioden blev sedan ganska märklig. Inte ens nio minuter hade gått innan gästerna hade vänt till ledning med 4-3 efter bland annat två mål i powerplay. Det var dock Virserum som skulle leda efter två perioder. Efter 33.18 satte Anton Proos 4-4-målet och bara 24 sekunder senare gav John Höggren hemmalaget ledningen med 5-4.

– I andra var de klart bättre än oss. Vi föll, blev lite ängsliga och betedde oss som ett pojklag. Sen tog jag en timeout och sa några väl valda ord. Jag tycker att jag fick en reaktion och vi lyckades vända på steken efter det.

Bra läge i tabellen

I en tredjeperiod där utvisningarna haglade åt båda hållen var det Jim Nordh som tidigt utökade hemmaledningen till 6-4. Efter 57.26 satte dessutom Christoffer Velander 7-4 och Halmstad var definitivt ett slaget lag.

– I tredje var vi stabila och hade bra kontroll hela vägen. Det känns skönt och är en liten lättnad också att vinna en sådan här sexpoängsmatch. Vi genomförde matchen på ett bra sätt, säger Fredrik Pettersson.

I och med resultaten i kvällens matcher närmar sig Virserum kvalserien till division två med stormsteg. Laget är fortsatt fyra i tabellen, som är den sista direktplatsen till kvalseriespel. Men avståndet till femteplacerade Halmstad är nu sex poäng med fem matcher kvar att spela.

Christoffer Velander, Jesper Jansson, John Höggren och Anton Proos var bäst i hemmalaget.