Annons:

Nya framgångar för Ludvig Fransson – blev tvåa och etta

Ludvig Fransson nådde nya framgångar nyligen i Helsingborg. Foto: Privat

Nya framgångar för Ludvig Fransson – blev tvåa och etta

Ludvig Fransson har en spännande säsong bakom sig. Nyligen var han i Helsingborg och körde den sista deltävlingen i SKCC-serien. Det slutade med en andra- och en förstaplats.

Annons:

I år har Ludvig Fransson tävlat i FIA Academy Trophy och varit runt i Europa. Nyligen var det den sista deltävlingen i SKCC-serien och Hultsfredskillen fortsätter att imponera i karting.

Det blev en andraplats på lördagen och en seger på söndagen.

– Det här var den sista av sju deltävlingar. I hans ålder finns det två olika klasser. Dels OK-junior som är den klass academy-tävlingarna varit i och som är en internationell klass. Det är en spetsklass i Sverige kan man säga. Det var också en tävling i Junior-125, som är lite mer av nationell klass, säger Pierre Fransson.

Det är samma chassi i båda, men motorerna skiljer sig åt.

– Det är alltid kul att vinna, så på så sätt är jag jättenöjd. Det är inte lätt att leda ett så stort fält, säger Ludvig Fransson. 

Stärkt självförtroende

I den klass där han blev tvåa hade han dessvärre lite motorproblem, vilket förstås ställde till det för honom.

– Det var första året i den här klassen och Ludvig har tagit enorma kliv i just tänket när det kommer till att leda heat. Han tar rätt beslut och psykologiskt har han tagit enorma kliv genom att köra mot de här förarna utomlands. Han har blivit mycket mer självsäker och litar att han kan, säger Pierre Fransson.

Just Fia Academy Trophy, som Ludvig blev utvald att köra, har betytt mycket för hans utveckling, säger han själv.

– Jag har lärt mig mycket kring racerkörning, hur tuff man måste vara och hur man kör mot andra. Med den senaste tävlingen i Sverige är jag jättenöjd men jag är lite missnöjd med Tyskland och Italien. Men man lär sig mycket av sådana här tävlingar, säger han själv. 

Vad är på gång nu?

– Nu blir det en lite lugnare period. Det finns planer på att åka något nedåt Europa senare i höst, säger Ludvig.

– Han har fått smak för att köra utomlands och han har gjort det bra i Academy-tävlingarna. Han är orutinerad men har gått in och kört mot de allra bästa. Det är utvecklande, säger Pierre och fortsätter:

– Vi tittar på möjligheterna att åka något mästerskap. Man märker att det är otroligt utvecklande att göra det och utvecklingen under året som gått är fantastisk. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt