Annons:

Ludvig mottog stipendium för sina framgångar på kartingbanan

Den 14-årige kartingföraren Ludvig Fransson från Hultsfred uppmärksammades med stipendium på Bilsportgalan som hölls på Elmia i Jönköping. Foto: Pressbild

Ludvig mottog stipendium för sina framgångar på kartingbanan

Kartingföraren Ludvig Fransson från Hultsfred hade ett lyckosamt tävlingsår 2022. På lördagskvällens Bilsportsgala på Elmia i Jönköping mottog 14-åringen ett stipendium för sina framgångar. 

Annons:

Motorsportens framgångar firades på Bilsportsgalan på Elmia i Jönköping på lördagskvällen. Ludvig Fransson, 14-årig kartingförare från Hultsfred, fanns på plats. 

– 700 personer var på plats, bland annat Marcus Eriksson, säger Ludvig Fransson.

Internationell satsning i år

Hans framgångar under det gångna racingåret har inte gått obemärkt förbi. Han fick kliva upp på scenen då han tilldelades ett stipendium på 35 000 kronor från Essebro-Anecto Minnesfond.

– Det var jättestort att få kliva upp på scenen och prata inför 700 personer. Jag blev lite nervös samtidigt som det var en frän upplevelse, säger Ludvig Fransson. 

Hur vill du beskriva det gångna året?

– Jag vill beskriva det som ett väldigt bra år med framgång internationellt och många pallplatser och vinster i Sverige. Jag hade en åttondeplats på för-EM i Kristianstad och flera topp tio-placeringar i tyska mästerskapet. För-EM är en träningstävling som går av stapeln innan EM. Det är samma förare på båda tävlingarna så konkurrensen är hård, säger han. 

Han vet hur stipendiepengarna ska komma till användning. 

– Det bidrar självklart till nästa års internationella satsning. 

Hur går tankarna inför racingåret 2023?

– Det ska bli spännande och planen är att köra både EM och VM för ett holländskt fabriksteam. Det ska intressant att se hur det utvecklar sig. Jag har tidigare bara kört en deltävling i EM och nu ska jag vara med och åka hela serien. Klassen som jag kör heter OK, vilket är den snabbaste oväxlade klassen.

Fakta

Juryns motivering till Ludvig Fransson:

”14-åringen, som tävlat md stor framgång både nationellt och internationellt, har verkligen visat vilken potential det finns inom familjeteamet. Det har resulterat i många pallplatser i både stora och små tävlingar. Stipendiaten har tidigare varit uttagen som svensk förare i Academy Trofé där farten var mycket god jämfört med många konkurrenter från andra länder. Målet är nu inställt på en bredare internationell satsning där rätt material och med coachning från erfarna mentorer med stor sannolikhet kommer resultera i riktiga fina framgångar”. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt