Annons:

Lagledarens massiva kritik mot domaren: ”Han var klappkass”

Peter Karlsson var inte alls nöjd med domarens insats och nivå i derbyt mellan Dackarna och Vetlanda. Foto: Ossian Mathiasson

Lagledarens massiva kritik mot domaren: ”Han var klappkass”

Dackarna föll med minsta möjliga marginal i det heta derbyt mot Vetlanda, 44–46. Efteråt riktade lagledaren Peter Karlsson massiv kritik mot domaren P-G Svedberg.
– Domarnivån var sopkass, säger han efter förlusten i rond ett.

Annons:

Kvällens derby på G&B Arena mellan Dackarna och Vetlanda hade det mesta med fartfyllda och jämna heat, dramatik och massa publik på läktarna. 

Kritikstorm på domaren

Efter tio heat var det likaläge 30–30 och inför nomineringsheaten var det lika spännande, 39–39.
Då, i det 14:e heatet, blev Dackarnas Oliver Berntzon utesluten för felaktig start, något som inträffade för andra gången under kvällen. Då vann Vetlanda heatet med 4–2 och i det avgörande heatet lyckades kvällens klarast lysande stjärna, Artem Laguta, vinna före Patryk Dudek och Maciej Janowski och fixa segern till Vetlanda. 

Efter matchen var hemmalagets lagledare Peter Karlsson mycket besviken på domarinsatsen. 

– Just nu kan jag bara tänka på domarinsatsen, den avgör matchen. Jag tycker att domarnivån var sopkass. Han var faktiskt riktigt dålig, det är min åsikt. Men det håller inte Vetlanda med om eftersom besluten gynnade dem i fem av 15 heat, säger Peter Karlsson. 

"Det förstör matchen"

I flera av heaten tyckte domaren P-G Svedberg att starterna inte var tillräckligt bra och delade ut varningar till flera hemmaförare. Karlsson tyckte inte att det var något fel med starterna. 

– Det får inte vara så, det förstör matchen. Rent generellt ska inte domaren blanda sig i så tufft som han gjorde. Är det fula grejer ute på banan så måste man ta beslut och ta ut någon men nu tar man ut förare vid starten och inget har hänt, jag fattar ingenting. Det var flera gånger som jag inte fattade vad som hände, säger han. 

Det var en jämn och tät match som bjöd på dramatik hela vägen från start till mål. 

– Laget gör ändå en kanonmatch igen. Det är stentufft och de två bästa lagen i serien möts. Det blir ju tajt men utan den insatsen (domarens insats) hade det kanske vägt över så vi vunnit med två eller fyra poäng, säger han. 

Hancock uteslöts

I det tionde heatet blev Greg Hancock utesluten på grund av att han kom för sent fram till starten, något som Karlsson kritiserar och tycker var felaktigt. 

– Domaren ber ju Greg att flytta på sig, vilket han gör. I och med att han flyttar på sig så rinner tiden ut. Vad ska han göra? Hade han vägrat att flytta på sig så hade han blivit utesluten ändå, jag kan inte förstå den bedömningen, säger han och lägger till:

– Givetvis är jag färgad och vill vinna men det känns ändå konstigt. Det håller nog de flesta med om, även Vetlandas fans. 

"En jäkligt bra domare"

Redan i morgon har Dackarna chans till revansch när lagen möts i Vetlanda. 

– Vi är taggade och vill ha revansch. Vi kommer göra vårt bästa för att ta det här. Då kommer inte domaren lägga sig i på samma sätt, då har vi en jäkligt bra domare (Christer Gardell). Tar han ett beslut så har han på fötterna för det. Det är det man vill.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt