Annons:

JUST NU: Fördel Dackarna efter kaosmatch

Greg Hancock och Pawel Przedpelski fixade en femetta för Dackarna i heat 15 och nu leder laget med åtta poäng inför returen. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: Fördel Dackarna efter kaosmatch

Den första ronden i SM-semifinalen mellan Dackarna och Västervik hade allt med försenad förare, regnavbrott och en otäck krasch. Dackarna vann till slut med 49–41 och har skaffat sig ett försprång på åtta poäng inför nästa veckas retur i Västervik

Annons:

Dackarna klev in som storfavorit i årets slutspel i speedway och hade en god känsla inför den första semifinalen mot Västervik. 

Problemen började dock redan före matchen då Pawel Przedpelski anlände till G&B Arena klockan 18.52 på grund av försenad färja. 

Dackarna fick dock en fin start på matchen och ledde med 18–12 efter fem körda heat. I det femte heatet körde Pawel Przedpelski in en femetta tillsammans med Joel Kling. 

Under det heatet började det falla regn över arenan och matchen avbröts. Efter en timmes regnuppehåll med efterföljande banpreparering kunde matchen starta igen. 

Efter nio körda heat ledde Dackarna med 32–22 och var på väg att glida ifrån. Då kom mardrömsheatet där Västervik tog en femetta med Nicki Pedersen och Anton Karlsson före Greg Hancock och Joel Kling. 

Och problemen slutade inte där för Dackarna som drabbades av ett dråpslag i heat elva. I den andra svängen var olyckan framme och tre förare kraschade. 

Patryk Dudek körde på Peter Ljung och båda kraschade otäckt och fick med sig Maciej Janowski i fallet. Janowski var snabbt uppe och Ljung tog sig ut i depån efter några minuter.

Strax efter att Dudek lämnat banan i ambulans bekräftade Dackarnas lagledare Peter Karlsson att polacken har brutit högerarmen och att säsongen är över. 

Inför de två nomineringsheaten ledde Dackarna med fyra poäng, 41–37. Hans Andersen vann det första nomineringsheatet före Peter Ljung och Martin Vaculik.

För Dackarna blev det en ytterst välbehövlig femetta i heat 15 med Pawel Przedpelski och Greg Hancock, vilket ledde till seger med 49–41. Dackarna har därmed ett försprång på åtta poäng inför returen i Västervik på tisdag.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt