Annons:

Per-Inge Pettersson (C) avslutar debatten med föreningen Vindfrids ledning med ett sista svar. Foto: Ossian Mathiasson

DEBATT: Ett sista svar till Vindfrids ledning – uttalandet nedvärderar min personliga karaktär

Per-Inge Pettersson (C) tycker att föreningen Vindfrids ledning skriver påståenden som inte stämmer och gränsar till personangrepp. Han vill med sina svar i denna insändare avsluta debatten med föreningens Vindfrids ledning.

Annons:

Efter en sömnlös natt och uppmaning från min familj väljer jag att för en sista gång svara på Vindfrids lednings debattinlägg.

Vindfrids ledning skriver ”Att likt Per-Inge Pettersson och Lars Rosander säga att nu ska de minsann rösta för Tönshults projektet för att straffa allmänheten för att de har fräckheten att utrycka sin oro……..”. Detta är inte sant utan snarare att betrakta som ett personligt och felaktigt påhopp från Vindfrids lednings sida.

Däremot stämmer det att jag i Centerpartiets interna diskussioner tidigt föreslog att omröstning i kommunfullmäktige ska ske individuellt bland Centergruppens medlemmar. Det är ur min synvinkel ett möjliggörande att få samtliga individuella röster att komma till tals utifrån egen personlig övertygelse istället för att tvinga fram en gemensam partipolitisk röst. Alltså i motsats mot argumenten som Vindfrids ledning föreslår.

*

När nu Vindfrids ledning valt att kommentera Centergruppens interna samtal så kan jag förekomma vad jag också har sagt. Jag vill att Centergruppen ska ta initiativ att lägga poliska konkreta förslag på kommunens vindbruksplan och kraftigt reducera lämpliga områden för vindkraftsetablering i Hultsfreds Kommun. Utifrån vindbruksplanen bedömer jag att vindparken i Tönshult är den bäst lämpade platsen i kommunen därav mitt ”Ja” till den ansökan om lämplig markanvändning. Jag utesluter inte efter en grundlig diskussion att övriga områden kommer att plockas bort. Detta för att ge en tidig och tydlig signal till branschen och kommuninvånarna.

För det goda samhället är det viktigt att prata och skriva värdigt människor emellan, vilket vi berörde i vår insändare. Nu har det inte blivit så från Vindfrids ledning sida. ”Nu fäller våra vindkraftspolitiker i kommunstyrelsen krokodiltårar” skriver de bland annat i sin senaste insändare – ett uttalande och tonläge som dels nedvärderar min personliga karaktär men också riskerar att ytterligare öka klyftorna mellan meningsmotståndare i frågor likt denna. Media och läsare kan notera att detta inlägg och svar kommer att bli det sista för min del till Vindfrids ledning.  

Per-Inge Pettersson (C), socialnämndens ordförande I Hultsfreds kommun

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt