Annons:

REPLIK: Vi i arbetarrörelsen har engagerat oss för familjen Park under lång tid

Laila Naraghi. Foto: Riksdagen

REPLIK: Vi i arbetarrörelsen har engagerat oss för familjen Park under lång tid

Vi i arbetarrörelsen har engagerat oss för familjen Park under lång tid. GS-facket, som Park är medlem i, har stöttat och försökt hitta vägar framåt i flera år. Det var också GS-facket som hjälpte till att ordna mötet i början av januari mellan familjen och riksdagsledamot Laila Naraghi och oppositionsrådet Jonas Erlandsson.

Annons:

Vårt fokus är att få till en praktisk förändring för familjen. Därför gör vi tillsammans med andra vad vi kan genom våra kanaler – både interna och externa. Vi i arbetarrörelsen välkomnar att Anders Åkesson därefter också började intressera sig för ärendet. Ju fler vi är som gör det desto bättre.

Vår hållning är att familjen måste få stanna i Sverige och att Migrationsverkets hantering av ärendet har varit klart bristfällig.

Det är vilseledande att påstå att det är den s.k. tillfälliga lagen som är orsaken till familjen Parks situation. Den tillfälliga lagen beslutade riksdagen om 2016. Familjen Park fick sina utvisningsbesked långt innan.

*

Exempelvis fick det första barnet som föddes i Sverige sitt utvisningsbesked från Migrationsverket redan 2010. Det andra barnets utvisningsbesked kom 2011. Det tredje barnets utvisningsbesked kom 2013.

De första utvisningsbeskeden kom alltså under tidigare gällande lagstiftning (och under förra Alliansregeringen).

I Januariavtalet har Socialdemokraterna och Centerpartiet enats om migrationspolitiken, inklusive en förlängning av den tillfälliga lagen. Vi ser fram emot konstruktivt samarbeta på detta område och hoppas att S och C här i länet kan kroka arm i dessa frågor.

För familjen Park brådskar det dock rejält – här finns ingen tid att vänta på lagändringar eller dylikt eftersom det ofta är långdragna processer. Därför handlar det här och nu om att bilda opinion och skapa ett ökat tryck för att familjen ska få stanna. Migrationsverket måste göra om och göra rätt.

Anders Henriksson
Ordförande (S) Kalmar län

Laila Naraghi
Riksdagsledamot (S)

Jonas Erlandsson
Oppositionsråd (S) Högsby kommun

Göran Göransson
Arbetsplatsombud GS-facket på Attacus

Reino Thapper
Ordförande GS-facket avd. 4 Östra Småland

Håkan Koran
Lokalombudsman GS-facket avd. 4

Tommy Rälg
Lokalombudsman GS-facket avd. 4

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt