Annons:

S markerar mot Migrationsverket – kräver att familj får stanna

Anders Henriksson är ordförande för Socialdemokraterna i Kalmar län. Foto: Socialdemokraterna

S markerar mot Migrationsverket – kräver att familj får stanna

Utvisningen av familjen Park, bosatta i Högsby kommun, har väckt mycket missnöje i länet. Nu tar Socialdemokraternas distrikt i länet kraftigt avstånd mot beslutet.
– Vi känner att det är helt oacceptabelt att utsätta hela familjen, och i synnerhet barnen, för en utvisning till ett land som de inte har någon relation till, säger Anders Henriksson, ordförande för Socialdemokraterna i Kalmar län, i ett pressmeddelande.

Annons:

Familjen har bott i Fågelfors i tio och består av två vuxna och tre barn, vilka alla är födda i Sverige. Föräldrarna kommer från Nordkorea, men har utvisats till Sydkorea. 

Nu gör Socialdemokraterna ett utspel för att familjen ska få stanna. 

"Socialdemokraterna i Kalmar län vill med kraft ta avstånd från Migrationsverkets beslut att utvisa familjen Park. Migrationsverkets beslut att utvisa familjen Park från Sverige, där barnen är födda, till Sydkorea ett land de inte har någon relation till är oacceptabelt", skriver S i Kalmar län.

– Vi menar också att Migrationsverket måste korta ner sina handläggningstider i sina ärenden. Bakom varje ärende finns en eller flera personer som av olika anledningar vill söka sig till Sverige. Varje dag som ett avgörande av ett ärende dröjer innan beslut fattas är en dag med ovisshet och undran. Människor rotar sig i bygden och samhället, barn föds och växer upp i vårt land. Migrationsverket river med sina sena beslut upp allt detta och kastar familjer ut i ovisshet, fortsätter Henriksson.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt