Annons:

Socialdemokraternas tankar i coronatider:

Tomas Söreling och Micke Lång har skickat in en insändare med sina tankar under dessa oroliga coronatider. Foto: Ossian Mathiasson

Socialdemokraternas tankar i coronatider: "Samsyn om att vi skall bidra"

Det är en väldigt orolig tid vi lever i just nu, inte bara orolig utan även oförutsägbar då ingen egentligen vet facit, förrän möjligen efter denna kris. Corona har satt och sätter spår i hela samhället och i hela världen och är så omfattande att det är svårt att ta in. 

Annons:

Samhället och människor påverkas enormt både hälsomässigt där oron för sig själv är stor men även för sina nära och kära.

När det gäller hur samhället, hur näringslivet, föreningslivet och inte minst hur kulturlivet påverkas vet vi ju egentligen inte slutresultatet heller. Vad vi vet är att allt påverkas enormt, beställningar uteblir, avbokningar inom många branscher och staten går in med extra medel för att om möjligt mildra effekterna. Det är inte bara viruset i sig som är problemet utan oron för viruset och vad det kan ställa till med, dessutom så tycks inte alla ta situationen på allvar och tycks skydda sig med ” det är nog bara som en vanlig influensa” en inte helt ovanlig reflektion men vi är olika och reagerar olika.

*

Tyvärr finns det också de som har onda avsikter och vill utnyttja situationen för att på ett ohederligt sätt förskansa sig fördelar med att ” hjälpa till”, vilket bara kan besvaras med vidrigt.

Vi kan alla hjälpa till lite eller mycket, något är bättre än inget, vi kan stötta våra lokala näringsställen genom att beställa hämtmat vilket underlättar även för den som annars stått vid spisen och förberett.

Vi vet att många erbjuder och föredrar att man hämtar maten istället för att äta på plats men även om man väljer att äta på plats så kan man tänka på att sprida ut sig och snart kan man ju sitta ute i vårsolen och njuta, om detta ser vi nu att uteserveringarna öppnar upp tidigare än normalt för i friska luften känns det i alla fall mycket bättre.

*

I vår kommun samarbetar vi, inte bara i dessa tider utan även i stort också och det har ju visat sig att den så kallade ”Hultsfredsandan” är satt på kartan och vi tror att resultatet är viktigare än vägen dit.

Vi har nyligen gått ut med ett paket som förhoppningsvis mildrar lite men det är troligen långt ifrån tillräckligt och vi kommer med all säkerhet att återkomma med mer då ekonomin är god i kommunen och det finns en samsyn om att vi skall bidra.

*

Vi Socialdemokrater är med i samtalen, alla förberedelser och åtgärder som diskuteras och planeras i dessa tider vilket känns bra och  att de politiska ideologierna får komma i andra hand nu  gäller det att hantera dagen och morgondagen för just nu är osäkerheten stor och vi får vara beredda på att nua åtgärder kommer om det inte vänder snart, för vänder gör det men vi vet inte när och hur samhället ser ut då, framför allt inte hur det blir när allt skall utvärderas och alla kloka skall tycka till.

Solidaritet är ledordet för dagen.

Gott folk vi hjälps vi åt och visar hänsyn tillsammans klarar vi det här.

Tomas Söreling (S), oppositionsråd

Mikael Lång (S), ordförande Hultsfreds arbetarkommun

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt