Annons:

Medarbetare tagen ur tjänst efter misstänkt läkemedelsstöld

En medarbetare inom hemtjänsten i Hultsfreds kommun har blivit tagen ur tjänst efter misstänkt stöld av narkotikaklassad medicin. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Medarbetare tagen ur tjänst efter misstänkt läkemedelsstöld

En medarbetare inom hemtjänsten i Hultsfreds kommun har tagits ur tjänst efter misstänkt stöld av narkotikaklassad medicin från ett låst skåp. 

Annons:

Socialnämndens ordförande Per-Inge Pettersson (C) berättar att det var i december som man upptäckte att det hade försvunnit narkotikaklassade preparat från ett låst skåp. 

– Det ses som en allvarlig läkemedelsförseelse. Det började med att det hade försvunnit läkemedel och utredningen visar att det är en misstänkt stöld från en medarbetare. Det är så pass allvarligt att det är anmält till polisen och enligt arbetsgivaren så uppenbart att medarbetaren har tagits ur tjänst eftersom det är en förtroendefråga, säger Per-Inge Pettersson (C). 

En lex Sarah-anmälan har upprättats och polisen utreder händelsen. Medarbetaren är avstängd med lön under utredningstiden, enligt Jonny Bengtsson (S), andre vice ordförande i socialnämnden. 

– I samband med utredningen har man pratat med all berörd personal och man ser vem som har tillgång till läkemedelsskåpet. Det är väldigt ovanligt att man sätter en medarbetare ur tjänst och att det leder till en polisanmälan, säger Per-Inge Pettersson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt