Annons:

Stor verktygsstöld från gård utanför Vena: "Väldigt obehagligt"

Handverktyg till ett betydande värde har stulits ur ett maskinrum på gården Solkulla Mjölk utanför Vena under natten mellan söndag och måndag.
– Det är så tråkigt, så tråkigt. Man är så otroligt besviken, det är inte klokt, säger Inger Solberg på Solkulla Mjölk AB.

Annons:

Tjuvarna fick med sig alla batteridrivna Makita-verktyg och det handlar om två skruvdragare, vinkelslip, cirkelsåg, kombihammare, mutterdragare och slagborrmaskin med betongborr samt laddare och batterier till maskinerna. 

– Det handlar om en stöld som är värd mellan 25 000 och 30 000 kronor. De tog det som var lättast att bära och det har hänt någon gång under natten mellan söndag och måndag. I natt har vi haft vakt men vad hjälper det? Man undrar också vem det är som gör så här, säger Inger Solberg. 

"Kommer de tillbaka?"

Innan stölden hade upptäckts på måndagen hade hennes man Per-Gunnar Solberg sett stövelspår som gått in verkstaden vid deras boningshus. 

– Det fick fart på hela byn, då visade det sig att den här personen har gått runt i princip alla hus, garage, bilar och bodar. Då ringde jag Eric (Solberg, Ingers son) och berättade att det finns någon som försöker göra något. Han var vid gården och såg då att någon varit där och stulit massa verktyg, säger Inger Solberg. 

Det är tung förlust för gården och Solberg känner obehagskänslor. 

– Det är så tråkigt, så tråkigt. Man är så otroligt besviken, det är inte klokt. Samtidigt så är man rädd för att de ska komma tillbaka eftersom de har varit här och gått runt varje hus. Kommer de tillbaka och när kommer de tillbaka? Det är väldigt obehagligt och jobbigt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt