Annons:

Ambulanschefen vädjar om färre samtal i sommar:

Foto: Ossian Mathiasson

Ambulanschefen vädjar om färre samtal i sommar: "Inte oändliga resurser"

Ambulanschefen i Västervik, Melker Engström, vädjar nu om att tänka efter en extra gång innan man ringer efter en ambulans. Något Västerviks-Tidningen berättade om först.
– Resurserna är inte oändliga tyvärr, säger han till P4 Kalmar.

Annons:

Under sommaren ökar trycket på vården och med ett redan ansträngt läge vädjar nu Melker Engström, linjechef för ambulansen i Västervik, om att tänka till en extra gång innan man ringer efter en ambulans.

– Vi ser att vi har en sommar framför oss med ökad befolkningsmängd via turism och även en ansträngd sjukvård. Då måste vi alla hjälpas åt och tänka till. Resurserna är inte oändliga tyvärr, säger Melker Engström.

Det man ska tänka på är om man verkligen behöver en ambulans och om hjälpen går att få på något annat sätt. Att det finns en risk att människor i nöd låter bli att ringa, medger Melker Engström.

– Det finns det alltid. Vi vill att många ska ringa och inte känna att det inte ringer för att undvika att belasta oss. Men många kan ha en övertro till vad vi gör och det kan vara smickrande, men vi behöver vara realistiska också.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt