Annons:

Virserumsbo begärs utlämnad – narkotikahärva uppdagad

Polisen hittade narkotika till ett värde om 40 000 kronor på flera adresser i Hultsfred kommun. Foto: Pressbild

Virserumsbo begärs utlämnad – narkotikahärva uppdagad

När polisen skulle hämta in en man i Virserum uppdagades en narkotikahärva och knark hittades till slut på tre olika platser. Mannen som greps har begärts häktad och är begärd utlämnad till Norge där han misstänks för narkotikabrott av okänd omfattning.

Annons:

Det var i onsdags som polisen slog till mot en bostad i Virserum. Där gjorde man sitt första tillslag av narkotika, men det skulle visa sig bli två till. I det fordon som fanns vid bostaden hittades mer knark och kort senare slog polisen även till mot bilens ägare i Hultsfred. Även där gav husrannsakan utdelning och totalt ska polisen ha anträffat narkotika till ett gatuvärde om 40 000 kronor. Det handlar om läkemedelspreparat, cannabis och amfetamin.

Begärd utlämnad till Norge

I bilen ska mängden narkotika ha varit runt 280 gram. Den man som polisen slog till emot är cirka 35 år gammal och har nu begärts häktad av riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet eftersom Norge har begärt mannen utlämnad. Enligt framställan finns det risk för att personen avviker och/eller undanröjer bevisning.

Mannen ska vara misstänkt för narkotikabrott i Norge, men omfattningen är okänd för den polisen lokalt. Vår tidning har sökt åklagaren i ärendet, men ännu utan resultat.

"Ganska mycket narkotika i området"

Efter tillslagen i onsdags är mannen misstänkt för narkotikabrott. Misstankar har även riktats mot en kvinna i 20-årsåldern och en annan man i 35-årsåldern. Brotten efter tillslagen i onsdags ses som narkotikabrott av antingen ringa karaktär eller normalgraden – det avgörs av mängden och vilken sorts narkotika som polisen funnit.

Lisa Koblanck är gruppchef på Polisen i Västervik. Fokusgruppen, som under senaste tiden gjort flera uppmärksammade narkotikabeslag, var inkopplad i det här ärendet.

– Det skedde genom en samverkan mellan det vi kallar för gränspolisens rörliga grupper och fokusgruppen i polisområdet Västervik. Genom inre och yttre spaning har vi haft misstankar mot den här personen, men hur länge vi haft det kan jag inte svara på.

Hur ser du på det resultat som fokusgruppen gett?

– Det är ett bra resultat sett till de resurstimmar vi har lagt ned. När det gäller trafik- och narkotikabrott säger antalet fall mer om hur mycket tid vi har att lägga på det än vad som de facto verkligen finns. Ju mer tid vi får att lägga på det här desto mer brott skulle uppdagas. Vi har ganska mycket narkotika i området och främst amfetamin, hasch och läkemedelsmissbruk, framförallt tramadol.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt