Annons:

Oskyldigt anklagad för barnvåldtäkt får ersättning

En man från Hultsfred får ersättning från staten efter att ha suttit frihetsberövad misstänkt för brott, men sedan friats. Foto: MostPhotos

Oskyldigt anklagad för barnvåldtäkt får ersättning

En man från Hultsfred får drygt 90 000 kronor i ersättning efter att ha suttit frihetsberövad misstänkt för våldtäkt mot barn i drygt fyra månader. 

Annons:

Hultsfredsbon, en man i 20-årsåldern, misstänktes för våldtäkt mot barn i början av april 2020 och var frihetsberövad i drygt fyra månader från april till juli innan han frikändes från misstankarna i hovrätten i slutet av juli. 

Han har i sin tur begärt ersättning för lidande med ett förhöjt belopp då målet har varit massmedialt uppmärksammat och att han inte har kunnat avsluta sina studier på grund av frihetsberövandet, något som har lett till att han är arbetslös. 

Den anlitade advokatfirman nämner också att det långa frihetsberövandet har förorsakat Hultsfredsbon stor oro, olägenhet och otrygghet och att det finns skäl till högre ersättning än normalt. 

Justitiekanslern beaktar dock detta inom ramen för den normalt tillämpade ersättningsnivån. Han får 88 000 kronor för lidande och ombudskostnaden uppgår till 1 755 kronor.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt