Annons:

Friad efter mordförsök kräver skadestånd av staten

En man från Hultsfreds kommun frias från misstankarna om mordförsök och kräver ersättning för tiden som han satt frihetsberövad. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Friad efter mordförsök kräver skadestånd av staten

En man i 40-årsåldern från Hultsfreds kommun, som har varit misstänkt för bland annat mordförsök men sedan friats, ansöker om ersättning från staten för tiden som han satt frihetsberövad.

Annons:

I somras anhölls och häktades kommuninvånaren misstänkt för försök till grov misshandel och försök till mord. Han åtalades sedan för mordförsök i fyra fall samt för grov vårdslöshet i trafik. 

Drygt tre månader efter frihetsberövandet försattes mannen på fri fot av Hässleholms tingsrätt i samband med att huvudförhandlingen avslutades. Samtliga åtalspunkter rörande mordförsök ogillades men han dömdes till ansvar för vårdslöshet i trafik. Den delen av domen har överklagats men hovrätten för Skåne och Blekinge har inte sagt sitt än. 

Mannen frias från misstankar om mordförsök och yrkar, tillsammans med sitt ombud, att Justitiekanslern ska utge skälig ersättning för lidande för den tid han har suttit anhållen och häktad. Han ska ha drabbats av allvarliga psykiska besvär under tiden som han satt häktad, något som ledde till att han blev intagen på psykiatrisk akutmottagning. Han och den ansvariga advokatfirman anser att det borde ge högre ersättning än vanligt.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt