Annons:

Politiker vill få till toaletter utmed Strandpromenaden

Rosie Folkesson vill inrätta toaletter längs med promenadstråket. Foto: Ossian Mathiasson

Politiker vill få till toaletter utmed Strandpromenaden

Lennart Beijer (V) och Rosie Folkesson (S) har i en nyväckt motion föreslagit offentliga toaletter vid populära gångstråket Strandpromenaden i Hultsfred. 

Annons:

De två fullmäktigeledamöterna föreslår att kommunstyrelsen, kultur- och fritidsförvaltningen och Östra Smålands kommunalteknikförbund får uppdraget att iordningsställa ett antal offentliga toaletter i parkområdet vid Strandpromenaden. 

Det lyfter Folkesson och Beijer i en nyväckt motion som har skickats till kommunfullmäktige. 

”Allt fler Hultsfredsbor och turister använder Strandpromenaden utefter Hulingens norra och västra strand. Man använder Strandpromenaden för den dagliga motionsrundan eller för att kolla vad som händer i hembygdsparken och folkparken. Det har även blivit populärt att gå till campingen för en morgon- eller eftermiddagsfika eller uppleva fågellivet i naturskyddsområdet Alkärret”, skriver Rosie Folkesson och Lennart Beijer. 

De ser det som ett fint område med fotboll, hembygdspark, folkpark och camping och tycker att kommunen ska ta tillvara det på ett bra sätt. 

”Vi ser ett stort behov av offentliga toaletter, dels för själva Strandpromenaden men också för kommande aktiviteter i folkparken och hembygdsparken”, skriver dem. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt